Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Megkezdődött Winona Ryder büntetőpere

A vád szerint Winona Ryder eleve lopni ment tavaly decemberben Beverly Hills egyik előkelő áruházába, míg a védelem szerint a neves amerikai filmszínésznő a biztonsági őrök áldozata.
Winona Ryder
hétfőn megkezdődött perében a vádat képviselő ügyésznő egyértelműnek nevezte az esetet: a színésznő csak négy áruért fizetett, de még húsz különféle árucikket rejtett a táskájába vagy a kabátja alá, összesen 5560 dollár és negyven cent értékben. A színésznő ollót is vitt magával a Saks áruházba, hogy legyen mivel levágnia a biztonsági kódot.

Az esküdtszék a vád képviselője szerint a biztonsági kamera hosszú és így nagyrészt unalmas videofelvételéből is megállapíthatja, hogy a színésznőt bolti lopáson érték.

A védő szerint viszont szörnyű igazságtalanságot követtek el a színésznővel, aki néhány fékevesztett biztonsági őr túlkapásának áldozata, a 19 perces felvétel pedig valóban unalmas, mivel semmi olyan nem látható rajta, ami megerősítené a vádat.

A biztonsági őrök a védelem szerint sértő módon bántak a színésznővel, 90 percig tartották fogva, s közben tiszteletjegyet akartak kicsikarni belőle a filmpremierjére. "Egyszer a blúzát is felemelték, a színésznő nem visel melltartót, sikoltott, hogy hagyják abba, szinte el sem akarta hinni azt, ami vele történik" – hangsúlyozta a védő, sérelmezve a biztonsági őrök túlkapásait.

Az áruház biztonsági menedzserének tanúvallomása szerint Ryder udvariasan mentegetődzött, s azt állította: "rendezője utasította bolti lopásra, hogy felkészüljön új szerepére".

Rydert három rendbeli bűncselekménnyel vádolják: nagy értékben elkövetett lopással, vandalizmussal és betöréssel. "Ön a lopás előre feltett szándékával az áruházba belépve betörést, a biztonsági kódok levágásával vandalizmust, az eltulajdonított holmikkal távozva pedig lopást követett el, s mindez független attól, hogy ön kicsoda" – hangsúlyozta a vád képviselője. A színésznő egyszerű, fekete ruhát viselt, higgadtan és komoran ülte végig a tárgyalás első napját.

A filmenként milliókat kereső Winona Ryder kedden tölti be 31. évét. Az ártatlanság kora (1993) és a Kisasszonyok (1994) című filmekben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték.

A per várhatóan egy hétig tart. A színésznőt akár három év börtönre is elítélhetik.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakáshitel: a kezes nem kap bankkölcsönt

A lakáshitelt folyósító bankok gyakran kérnek többletbiztosítékként készfizető kezest az ügyféltől.… Tovább olvasom