Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Megkezdődött a sárvári betegellátó központ építése

Negyvenötezer ember vehet majd igénybe jobb minőségű egészségügyi szolgáltatásokat abban a sárvári, járóbetegek szakellátására kialakítandó központban, amelynek építése szerdán kezdődött.

A volt szakorvosi rendelőintézet épületének átépítése várhatóan 2010 augusztusára fejeződik be, amely után az eddigi szakellátások köre is bővül, valamint nappali kórház kezdheti meg működését.
Az építés megkezdése, a munkaterület átadása alkalmából rendezett rövid ünnepségen Kiss Péter társadalompolitikai kapcsolatokért felelős tárcanélküli miniszter, valamint Dénes Tibor, Sárvár polgármestere és Vancsura Miklós, a Sárvári Kórház igazgatója alapkő helyett egy "időkapszulát" helyezett el a helyszínen.
Kiss Péter köszöntőjében úgy fogalmazott: országosan több mint hatvan egészségügyi intézmény felújítása zajlik. A TIOP-pályázat keretében szavai szerint összesen 6,4 milliárd forint állt rendelkezésre, ebből 5,3 milliárd forint támogatást használhatnak fel mindazok, akik Sárvárhoz hasonlóan sikeresen pályáztak.
Azoknak a számára, akiknek Sárvár példája nyomán megjött a kedvük a pályázásra, jó hír, hogy a TIOP egészségügyi felújításokra, fejlesztésekre szánt keretét a napokban újra megnyitották, s még 6,2 milliárd forint áll rendelkezésre - tette hozzá a miniszter.
Sárváron a beruházásnak köszönhetően az új járóbeteg-ellátó központban nappali kórház működhet majd, és tovább fejlődhet az egynapos sebészeti ellátás is.

Olvasóink írták

  • 1. lelkiismeret 2009. november 26. 00:42
    „Hajrá Sárvár!!! Büszke vagyok rád!!!!!
    Példát vehetne rólad pl: Csorna”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel Zoltán lemondott mandátumáról

Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő csütörtökön lemond parlamenti képviselői… Tovább olvasom