Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Megkezdődött a Révész Máriusz megverése miatti per

Megkezdődött a Révész Máriusz megverése miatti büntetőper pénteken a Fővárosi Bíróságon. A Központi Nyomozó Ügyészség a Fidesz országgyűlési képviselőjének 2006. október 23-án történt bántalmazása miatt két rendőrt: egy főtörzsőrmestert és egy őrnagyot vádol.
A pénteken ismertetett vádirat szerint 2006. október 23-án este 19 óra után a VII. kerületi Síp utcában a Rákóczi út közvetlen közelében a rendőri intézkedéseket kifogásoló Révész Máriuszt egy ismeretlen rendőr tonfával berántotta a rendőrsorfal mögé, ahol három-négy rendőr a fideszes politikust "folyamatosan, kitartóan" ütlegelte, még a földön fekve is, összesen több mint egy tucat ütést mértek rá gumibottal és tonfával. A bántalmazás következtében Révész Máriusz fején és ajkán vérző sebek keletkeztek, jobb lapockája eltörött.

Az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott , egy rendőr-főtörzsőrmester közvetlen közelről látta, és végignézte a képviselő ütlegelését, körülbelül egy méterre lehetett a történtektől, a vád szerint látnia kellett, hogy indokolatlanul ütlegelik a sértettet, mégsem tett eleget annak a kötelességének, miszerint bűncselekmény, vagy szabálysértés észlelésekor intézkednie kellett volna, sőt, magatartásával egyértelműen jelezte, hogy egyetért a bántalmazással.

Az ügyészség szerint a másodrendű vádlott, a REBISZ, jelenlegi nevén Készenléti Rendőrség osztályvezetője, egy rendőr őrnagy a helyszínre érkezve látta a Révész Máriuszt érő utolsó ütést, és hallania kellett a képviselőt, aki azt mondta, megvertek. A vád szerint az őrnagy nem tett eleget kötelezettségének, nem lépett fel a törvényt sértő rendőrökkel szemben, sőt nem is vizsgálta tettük jogszerűségét. Az ügyészség az őrnagy javára mindössze annyit írt, hogy gondoskodott a sértett orvosi ellátásáról.

Mindezek alapján az elsőrendű vádlott rendőr-főtörzsőrmestert különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják mint bűnsegédet, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással is vádolják, ugyancsak bűnsegédként. A másodrendű vádlott rendőr őrnagyot az ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással vádolja. A verésben ténylegesen részt vevő rendőrök azonosítót nem viseltek, nem sikerült azonosítani őket.

A tárgyalás április 8-án a vádlottak meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon, a bíróság a tervek szerint április 10-én hallgatja meg Révész Máriuszt és az orvosszakértőt is. Az elképzelések szerint ezután a per május második felében tanúk meghallgatásával folytatódik majd.

Olvasóink írták

 • 4. MTT 2009. március 29. 10:08
  „no comment”
 • 3. pampus 2009. március 28. 08:23
  „Kiskun, majd ha ebben az országban demokrácia és jogállam lesz, akkor talán érvényesül a véleményed!
  Addig meg úgy értelmezik a hatalom erőszakszervezete, hogy mindenkinek az jár ami Máriusznak, ha nem nyal a hatalomnak!”
 • 2. Kiskun 2009. március 28. 08:17
  „A Magyar Alkotmány szerint is minden ember egyenlő és egyenlő bánásmód illeti meg!”
 • 1. pampus 2009. március 27. 17:44
  „Nincs ez egy kicsit el kapkodva? 2006 okt.23. nem is oly régi ügy! Vannak ennél régebbiek is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány telefonjára vár Fodor

Pénteken el kell dőlnie, tud-e közös kormányfőjelöltet állítani az MSZP és az SZDSZ, ha nem, "nincs… Tovább olvasom