Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Megkezdődött a magyarbánhegyesi emberölés ügyének tárgyalása

A vád szerint a bíróság elé állított vésztői férfi egy évvel ezelőtt négy emberre lőtt rá, közülük ketten meghaltak.
Megkezdődött a magyarbánhegyesi emberölés ügyének tárgyalása szerdán a Gyulai Törvényszéken. A vád szerint a bíróság elé állított vésztői férfi egy évvel ezelőtt négy emberre lőtt rá, közülük ketten meghaltak.

Márk György ügyész csaknem fél órán keresztül ismertette a vádiratot a Csepregi-Matus Éva bíró vezette tanács előtt.

A vádirat szerint T. Lajos elsőrendű vádlott együtt élt M. Adriennel, akitől 2009-ben született kislánya. A férfi többször féltékenykedett élettársa korábbi párjára, J. Csabára, és egyre agresszívebben viselkedett a nővel, többször vaslapáttal és nyújtófával verte őt. A nő 2014 elején elhagyta erőszakos társát és kislányával együtt visszaköltözött a szüleihez Magyarbánhegyesre, ahol ismét közelebbi kapcsolatba került korábbi párjával. Közben gyermekelhelyezési pert is indított, amelyben neki ítélték az akkor négyéves kislányt. A vádirat szerint az elsőrendű vádlott ekkor határozta el, hogy megöli a nőt és a másik férfit is.

A vád szerint 2014. május 15-én Magyarbánhegyesre utazott, ott egy pisztollyal háton lőtte J. Csabát, aki a helyszínen meghalt, majd négyszer hastájékon lőtte a nőt, aki jelenleg is orvosi kezelés alatt áll, maradandó testi fogyatékossággal él. Meglőtte továbbá a nő édesanyját, aki szintén belehalt sérüléseibe, és az anya élettársát is, ő ugyancsak maradandó fogyatékosságot, mozgásszervi és egyéb károsodást szenvedett. A lövöldözés után a férfi a kislányával távozott a helyszínről.

Márk György ügyész elmondta: a 48 éves, vésztői férfi ellen előre kitervelten, aljas szándékból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett a vád. Ezen kívül lőfegyverrel való, annak engedély nélküli megszerzésével elkövetett visszaéléssel is vádolják.

A másodrendű vádlottat, a 44 éves T. Magdolnát bűnpártolással vádolják. A nő a bűncselekmény után Békéscsabán találkozott T. Lajossal, segített neki Vésztőre vinni az autóban hisztérikusan zokogó kislányt, útközben pedig - a férfi utasításának megfelelően - a Kettős-Körösbe dobta a pisztolyt.

A férfi még aznap, védőügyvéd jelenlétében feladta magát a rendőrségen.

A bíró a vádlottak és a tanúk meghallgatásának idejére zárt tárgyalást rendelt el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időben kifizetnék az ápolók túlóráját

Zombor Gábor államtitkár szerint meg kell változtatni azt a rendszert, amelyben az egészségügyi… Tovább olvasom