Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Megkezdődött a lézerblokkolót használó békéscsabai férfi pere

Megkezdődött a gyulai városi bíróságon hétfőn annak a férfinak a pere, aki lézerblokkolóval akadályozta meg a rendőrségi sebességmérést.

A vádirat szerint a vádlott "a sebességkorlátozás túllépésével járó jogkövetkezmények elkerülése érdekében" tavaly megvásárolt, majd a gépkocsijába szerelt egy traffipax-blokkoló készüléket. A múlt év októberében Békéscsaba belterületén haladt az autóval, közben folyamatosan működtette az eszközt, így megakadályozta a traffipax mérését.

Az ügyészség számítástechnikai rendszer elleni bűncselekmény vétsége miatt indított eljárást és emelt vádat a 35 éve férfi ellen.

A Bordás Enikő bírói tanácsa előtti perben a bíróság által kirendelt szakértő véleménye a vádiratot támasztotta alá, amely szerint a traffipax számítástechnikai rendszer, így a lézerblokkoló használata bűncselekmény. A védelem által felkért szakértő viszont úgy foglalt állást, hogy a rendőrségi sebességmérő nem bizonyul számítógépnek, illetve számítástechnikai rendszernek.

A Békés Megyei Online hétfőn idézte a védőket, akik szerint a lézerblokkoló csak a lézersugarat semlegesíti, ami egy jel, nem pedig adat. A lézernyalábból számított adatok továbbítását, feldolgozását a traffipax-blokkoló nem befolyásolta.

A per április 27-én folytatódik.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. HarconaMarcos 2011. február 28. 22:38
  „Sampdoria, és többiek! ´lézerjani´ - így, kisbetűvel, egybeírva. Ennyit érdemel.
  Ennek meg most szerencséje van, mert ha precedens jog nincs is, azért mindenki azt figyeli, hogy netán a legfőbb frakció vezetője szintén követett-e el bűncselekményt, vagy majd ez is csak ´lárifári´ lesz. :-/
  Amúgy tisztességes és erkölcsös jogállamban önmagában az, hogy egy kormányzópárt vezető politikusa előre megfontolt szándékkal és nagy ívben leszarja a törvényeket, szóval azt másnap megkérik, hogy talán monnyon már le.
  Gab2000 - ez, így biztos igaz, de amikor brutál balesetveszélyesen bírnak megállni, akkor azért szurkolok, hogy a csőrös Scania fogja meg őket, ne egy személyautó!”
 • 22. Gab2000 2011. február 28. 21:50
  „Kedves kommentelők jó lenne ha utána néznétek néhány alkotmánybírósági határozatnak, hogy az a jármű nem jármű amiből traffipaxoznak, hanem egy eszköz ami a traffipax használatához szükséges és nem vonatkoznak rá a kresz szabályok ennyi tisztelt előző kormányok ezt kihajtották maguknak a szabad rabláshoz”
 • 21. yoros 2011. február 28. 21:35
  „És <moderálva> (Lézer) János Gazsit nem vonják felelősségre? Sem a lézerblokkolóért, sem azért, mert mozgássérült parkolóhelyre (2 helyre egyszerre) állt be?”
 • 20. AntiFricc 2011. február 28. 21:26
  „"a 35 éve férfi ellen"
  Előtte nő volt?”
 • 19. zeta62 2011. február 28. 21:01
  „Kíváncsian várom Lézer Jani perét!”
 • 18. Csetneky 2011. február 28. 20:47
  „A rendőrség inkább a bűnözőket hajkurászná - ami a dolga - ne pedig a normáliis embereket zaklassa. A traffizáshoz nem kell ész, legfeljebb jellemtelenség. Főleg a kintfelejtett 30-as tábláknál.”
 • 17. Csiziee 2011. február 28. 20:07
  „Csatlakozom Sampdoria-hoz! Lázár Jánoska mikor és hány év börtönt kap ezért??????”
 • 16. bojtár 2011. február 28. 19:55
  „akkor lessz ebből jogerős itélet amikor a cigányt életfogytiglanra itélik előre megfontol emberölésért tehát soha.Mindenki aki teheti vegyen lézerblokkolót mert az életbe nem kapják el ez az idióta akit most felkoncol a média véreszászlóként vagy 10x ment el a trafipax előtt 130-160 al naná ,hogy betelik a pohár ,de semmit nem tudnak tenni max egy ejnyebejnyét kapsz,de inkább azt sem előbb int a rendőr a kocsiból mint,hogy utánnad menjen kényelmessen beparkolt kocsiba.Megint egy szemfényvesztő cikk 6 éve használom a kocsimban pedig nem vagyok gyorshajtó ,de nem is kell annak lenned ismeri mindenki a politikát 30-as tábla 20km-re senki sehol és mérnek szóval hagyjuk a szemfényvesztést kisvadföld inkább próbáljon meg saját cikket írni elvégre azért fizetik az újságírókat nem pedig a Blikk és a Bors-ból kimásolni a cikkeket,ehhez nem kell ész!”
 • 15. Agent 2011. február 28. 19:44
  „"Számítógép tágabb értelemben minden olyan berendezés, amely képes bemenő adatok (input) fogadására, ezeken különféle, előre beprogramozott műveletek (programok) végrehajtására, továbbá az eredményül kapott adatok kijelzésére, kivitelére (output), amelyek vagy közvetlenül értelmezhetőek a felhasználók részére vagy más berendezések vezérlésére használhatóak. "

  Tehát a sebességmérő bizony számítógép.

  "akik szerint a lézerblokkoló csak a lézersugarat semlegesíti, ami egy jel, nem pedig adat. A lézernyalábból számított adatok továbbítását, feldolgozását a traffipax-blokkoló nem befolyásolta. "

  Ez viszont helytálló.”
 • 14. laca123 2011. február 28. 19:40
  „nekem is van ,PEDIG NEM MEGYEK GYORSAN, ezerrel használom és FOGOM IS.TEHETNEK EGY SZIVESSÉGET.HAHAHA”
 • 13. Sampdoria 2011. február 28. 19:33
  „Lézer Janit a vádlottak padjára!”
 • 12. Hombre 2011. február 28. 19:23
  „Múlt héten a Galántai úton a buszmegállóból a forgalommal szemben állva mértek. Őket ki állítja bíróság elé? A trafipaxozás nem szól másról,csak a pénzbeszedésről. Múltkor a kék fénybe az ember hablatyolt valamit a statisztikákról,de aztán a végén csak kibökte a lényeget. NAPI(!!!) 60 millió forint a bevételük a trafipaxból!!!!!!!

  Csóri motoros rendőr gyerek meg meghal,mert nincs pénz első gumira! Szégyen ez a rendőrség!”
 • 11. piroskaésabarkasz 2011. február 28. 19:15
  „Én a mindenkori kormányt büntetném meg,az "életszinvonal-blokkoló használatáért!!!!”
 • 10. kumpala 2011. február 28. 18:43
  „Ez itt egy fából vaskarika. Jelenleg a blokkoló használata hazánkban engedélyezett, tetszik vagy nem. A rendőrség éppen ezt akarja mondvacsinált okokból bíróság előtt megerőszakolni. Kiskaput keresve törvényt hág, neki szabad. Ha szálka a szabályozás, akkor majd a parlament módosítja. Addig felesleges a cirkusz, mert egy jó rendszer 3-400 ezer Forint, szóval a nagy többségnek úgyse lesz. Lehet továbbra is álnok és ostoba sebességkorlátozások mögé bújva, lesből kaszálni, alattomosan, ahogy eddig. Századik bőrt is lehúzva az autósról (közellenség, de a pénze jó) a 400 Forintos benzin mellé.”
 • 9. Fürgeszarvas 2011. február 28. 18:17
  „Csak nem a Lázár János haverja ?”
 • 8. aerodragon 2011. február 28. 18:16
  „Miért, a buszmegálló mögé beállva, fűzfák alatt elbújva lehet sebességet mérni a hatóságnak?
  Mondok durvábbat: Civil rendszámú Fiat Ducato dobozos kisteherautó hátsó ablakán keresztül, vagy civil rendszámú autókból, hihetetlen helyekre beállva, hátsó ülésen eldőlve, az anyósülés fejtámlájára szerelt kamerával lehet mérni??
  Mivel tavaly kétszer fizettem, összesen 75ezer forint bírságot. Útépítést jelző, 30-as sebességkorlátozó tábla figyelmen kívül hagyása miatt, -46-tal mentem, a tábla pedig el volt forgatva 90 fokkal, nem is volt látható- ráadásul az út két hónapja készen volt. Relatív gyorshajtás, de akkor is fizetni kell, fellebbezésnek helye nincs! így én is vettem egy ilyen készüléket, be is szereltem! Igaz, jól eldugva a hűtőrács mögé! Használom. Bár ésszel, ha jelez, lassítok, kikapcsolom. Nem állandóan blokkol.
  Be lehet venni a végét! Minden ok-okozat összefüggése!
  Ennek ellenére üdvözlöm a hatóságot, mert igenis a száguldozókat szedjék ki a sorból!”
 • 7. Beresforder 2011. február 28. 18:14
  „Hoppá, csak két kifli volt.”
 • 6. Beresforder 2011. február 28. 18:13
  „Ha a pénztárgépet is blokkolja az áruk lehúzásánál, akkor én is veszek egyet.”
 • 5. Beresforder 2011. február 28. 18:11
  „Vagy elhozta a munkahelyéről, így a többieket most nem tudják beléptetni.”
 • 4. Beresforder 2011. február 28. 18:09
  „Biztos Jedi lovag a gyerek.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankadóról, benzinárról, szoftverhibáról

Szőcs Géza megvédte Alföldi Róbertet. Nem tervezik az üzemanyagok adójának csökkentését. A… Tovább olvasom