Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Megkezdődött a kerékpárutak fejlesztésének előkészítése

A három kiemelt kerékpáros beruházás a jelenlegi ütemterv szerint legkorábban 2015-ben kezdődhet.
A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) megkezdte a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban megvalósuló magyarországi kerékpárút-fejlesztés előkészítését - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten.

Völner Pál a 768 millió forintos projekt indító rendezvényen hozzátette: a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) keretében megvalósuló Bringázni Élmény! Kerékpáros Fejlesztési Programban még az idén megvalósíthatósági és döntés-előkészítő tanulmányok készülnek, illetve megújul a Kerékpáros Nyilvántartó Rendszer.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kiemelt kerékpáros beruházásokat kormányhatározat nevesíti. Ide tartozik az EuroVelo 6 nevű nemzetközi kerékpáros útvonal Rajkától Budapest déli agglomerációjáig tartó szakaszának komplex fejlesztése a Duna mindkét partján, a fővárost a Balatonnal összekapcsoló kerékpárút létesítése, valamint a balatoni bringakör korszerűsítése, kiegészítése.

A három, összesen 600 kilométeres útvonalhoz kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányok nyár végéig elkészülnek, a jelenlegi ütemterv szerint a tervezés és engedélyeztetés után a kivitelezés legkorábban 2015-ben kezdődhet meg uniós forrásokból - mondta az államtitkár.

Berencsi Miklós, a KKK osztályvezetője a projektet bemutatva egyebek mellett szólt arról, hogy a döntés-előkészítő tanulmányként március végéig elkészül a 2014-2020-as időszakra vonatkozó komplex kerékpáros program, javaslatot tesznek a kerékpározással kapcsolatok feladatok koordinációját ellátó központi szervezetre, kidolgozzák a hosszú távon működő kerékpárforgalmi létesítmény üzemeltetési és fenntartási rendszerét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hó lepheti el az országot hétvégén

Jelentős mennyiségű hóra, hófúvásra, ónos esőre is számítani lehet a következő napokban. A katasztrófavédeelm mindenkitől azt kéri, tegye meg a szükséges óvintézkedéseket. Tovább olvasom