Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Megkezdődött a combinós gyilkos pere

A férfi elismerte bűnösségét a tárgyaláson, de azt nem, hogy ölési szándékkal lökte villamos alá az idős nőt csupán felidegesítette, hogy mások elé tolakodott.
Megkezdődött csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken annak a férfinak a büntetőpere, aki tavaly a villamos elé lökött egy általa nem ismert nőt a Margit hídnál.

A férfi elismerte bűnösségét a tárgyaláson, de azt nem, hogy ölési szándékkal lökte villamos alá az idős nőt.

A 42 éves férfi ellen emberölés miatt emeltek vádat, de korábbi ügyeit egyesítették, így garázdasággal, rongálással és könnyű testi sértéssel is vádolják.

A csütörtöki tárgyaláson az ügyész ismertette: a férfi tavaly június elején szabadult legutóbbi büntetéséből. Garázdasággal azért vádolják, mert ugyanabban a hónapban bement egy II. kerületi élelmiszerüzletbe, és ott - minden előzmény és indok nélkül - előbb a pultra kihelyezett cukortartóból cukrot öntött a szájába, majd az üzletajtó előtt kiabált, távozóban pedig egy vevőt félrelökött. Később visszatért az üzletbe, hangosan kiabált az eladónak, akit meg is ütött, de sérülést nem okozott.

Szintén tavaly júniusban megrúgott a Margit híd budai hídfőjénél egy a hídról érkező gördeszkázót. A deszka ettől elrepült, azon egy gépkocsi áthajtott és emiatt a gördeszka eltört. A sértett nem esett el, nem sérült meg.

A férfi - aki évek óta hajléktalan volt és alkoholizált - a Margit híd budai hídfőjénél, a HÉV aluljárójában ugyancsak júniusban ittasan üvegekkel dobálózott, molesztálta a járókelőket. Egy utcazenész felé is dobott üveget, neki a felpattanó üvegszilánktól megsérült a lába.

Zavart és alkoholos állapota miatt a férfit júliusban pszichiátriai osztályra vitték, miután ittasan, fején egy festékes vödörrel mászkált az utcán. A pszichiátriáról állapota rendeződése után július végén engedték ki. Visszatért a Margit híd budai hídfőjéhez, majd - annak ellenére, hogy az orvosok mondták neki, ne igyon alkoholt - újból inni kezdett, és mellé energiaitalt fogyasztott.

Másnap ittasan a 4-es és 6-os villamos megállójába ment, a peronon a felszálláshoz készülődő sértettet deréktájon a lábával meglökte, akit emiatt az érkező villamos a vészfékezés ellenére elgázolt. Az asszony több mint húsz sérülést szenvedett el és a helyszínen meghalt.

A férfit az utasok a helyszínen tartották, majd a rendőrök elfogták.

Vallomásában a férfi azt mondta: már előző nap elkezdett inni, megünneplendő, hogy kikerült a pszichiátriáról. Tömény alkoholt ivott nagy mennyiségben. Bár pontos magyarázatot nem adott arra, hogy az idős nőt miért rúgta meg, azt mondta, az idegesíthette fel, hogy a megállóba később érkező nő más várakozó utasok elé állhatott. Felidézte: emlékképei vannak a történtekről, megpróbált bemászni a villamos alá, megpróbálta rábeszélni a villamosvezetőt, hogy tolasson, és az is rémlik neki, hogy bilincsben áll a helyszínen.

A bíró ismertette a vádlott korábbi vallomását, amelyben arról beszélt, hogy ha iszik, rendőrnek képzeli magát, kitör belőle az igazságérzet és eszerint cselekszik. Elhangzott az is, hogy korábban jogi egyetemre járt, csak három vizsgája hiányzott az abszolutóriumhoz és dolgozott Londonban is.

A tárgyaláson úgy fogalmazott: bánja a bűncselekményeket, amelyeket józanul nyilvánvalóan nem követett volna el.

A per a nap folyamán szakértők meghallgatásával folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarsoly többet nem vállalhat vezető tisztséget a magyar pénzpiacon

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a Quaestor-ügy után Tarsoly jó hírneve "nehezen lenne… Tovább olvasom