Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Megkezdődik a kormányprogram vitája

Kedden kezdődik a kormányprogram vitája az Országgyűlésben; a Nemzeti Együttműködés Programja című dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt ismerteti a Ház előtt.

A határozati javaslatot összesen tízórás időkeretben vitathatják meg a képviselők, ma Orbán Viktor után a frakciók vezérszónokai fejthetik ki véleményüket összesen két és fél órán keresztül.

A 85 oldalas dokumentumnak az előszó mellett három nagy fejezete van: a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, a Nemzeti Együttműködés Rendszere és a Nemzeti ügyek. Az utóbbi öt témára oszlik: a gazdaság talpra állítására, a rendre, az egészségügy megmentésére, a szociális biztonság megteremtésére, valamint a demokratikus normák helyreállítására.

A kormányprogramról szombaton Orbán Viktor zárszava után szavaz az Országgyűlés, annak elfogadásához és a miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint felének, azaz 194 képviselőnek az igen szavazata szükséges.

Megkezdődik a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslat vitája is. Az előterjesztés indoklása szerint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó munkáltatóknál foglalkoztatottak közszolgálati jogviszonya kormánytisztviselői jogviszonnyá alakul át. "Ezzel megnyílik a lehetőség a szükséges átalakítások racionális költségvetési terhek melletti végrehajtásához" - áll az indoklásban.

Ebben az is olvasható, az államot megilletné az a jog, hogy legalább olyan feltételekkel szüntethesse meg ezt a jogviszonyt, mint a kormánytisztviselő, azaz indokolás nélkül, 2 hónapos felmentési idővel. Indoklás szerint nincs alkotmányos, célszerűségi vagy etikai alapja annak, hogy a köztisztviselők a többi foglalkoztatotthoz képest – éppen az állammal szemben – kiemelt védelmet élvezzenek és felmenthetetlenné váljanak az állami feladatok végrehajtása során.

Sőt, a jelenlegi fokozott védelem jelentős részben okolható azért, hogy a magyar közigazgatás hatékonysága alacsony és közmegítélése rossz.

Olvasóink írták

 • 6. reggi 2010. május 25. 16:44
  „Hát kíváncsi leszek, hogy a "xarból", majd hogyan lehet várat építeni, ami megrengeti a világot is. Egyébként ha azt folytatná a múlt kormánya ellenzékben mint a jelenlegi kormány, akkor nekik sem kéne elolvasni egyetlen előterjesztést sem... Mint az elmúlt 8 évben: írtak 168 ócsárló, ellehetlenítő, népnyúzó, stb. felszólalált, adnak neki sorszámot, s a frakcióvezető csak a számot mondja -elolvassák. Tulajdonképpen témától függetelenül, majd ráillik. (Mint a bolondoknál- már csak a vicc sorszámát mondják és megy a röhögés. Ez volt az elmúlt 8 év ellenzékénél. MOST fijjug -neki lehet állni dolgozni, rápihentetek. Lássuk az eredményt, segítségre ne sokat számítsatok. (IMF, EU) környező országok...”
 • 5. Sagittarius 2010. május 25. 14:33
  „3. janika 2010.05.25. 11:17
  "Ezzel el leszenk úgy karácsonyig és útána jöhet a szilveszteri dinom-dánom!"

  Ugyan, ne gyerekeskedj már! Te még mindig a "dübörög a gazdaság, és nagy a jólét" stílusú megdumáló-bedumáló közvéleményalakítással próbálkozol?? Rádöbbenhetnél, hogy a világ átlépett ezen a stíluson is. Az emberek 75%-a már nem hiszi el a hasonló ostoba dumákat, a maradék 25%-hoz meg úgy sem jut el, hiszen nem érdekli őket az politizálósdi.
  Azért tudatom veled, ha esetleg valami egyéb ok miatt lennél megrekedve a saját szinteden, hogy ma, 18 különböző "beadványt" vitat meg a Tisztelt Ház!! Ez a szociknak valóban elég lesz szilveszterig. Addig talán fel tudják dolgozni! Weheheheheeee....”
 • 4. Sagittarius 2010. május 25. 14:00
  „2-3.

  Olyan szépen tudtok jósolni igy duettben! Az elmúlt 8 évben mi a xart csináltatok??? Ja, persze akkor nem volt min rágódni, mert a rabláson kívűl semmit nem csinált sem a kormány, sem a parlament. Most majd lesz dolguk legalább a szoci képviselőknek bőven, mert a Fidesz olyan gyorsan, és akkora mennyiségben tolja a különféle törvényeket, hogy Xarháziéknek idejük sem lesz mindegyikre felállítani a cáfolatot. Ugyan annyit nyernek vele, ha inkább kivonúlnak nap mint nap! Weheheheheeeee.....”
 • 3. janika 2010. május 25. 11:17
  „Ezzel el leszenk úgy karácsonyig és útána jöhet a szilveszteri dinom-dánom! Jövőre meg csak alakúl valami.”
 • 2. HR_XAR 2010. május 25. 08:54
  „Hajrá Sagi, megkezdődött az igazi pusztulás, Téged fognak először majd megkövezni a megkeseredett emberek, mikor felébrednek és észreveszik bilibe lóg a kezük. Nincs normális politikus addig, amíg van olyan ökör ember, mint Te meg a fajtád”
 • 1. Sagittarius 2010. május 25. 08:20
  „Éljen Viktor királysága!
  Éljen a Jobbik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több árvízi védekező befejezte a munkát

A Bódva apadásának és a csapadékmentes időszaknak köszönhetően több árvízi védekező egység is… Tovább olvasom