Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Megkezdődött a versenyszezon

Fertő tó Folytatás az 1. oldalról.
A hagyományos eseményekkel szombaton délelőtt ünnepélyes keretek között megkezdődött a tó 2007-es vitorlásévadja.
– A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség idén méltó rendezvénysorozattal, többek között júniusban a Közép-európai Kadettbajnoksággal, júliusban a Magyar Köztársaság kalóz hajóosztály bajnokságával ünnepli megalakulásának ötvenedik évfordulóját. A szezonban összesen hat versenyt szervezünk, nemzetközi részvétellel. A Fertő-bajnokság augusztus 18–20-án lesz – nyilatkozta lapunknak ifj. Schneider István, a szövetség elnöke. – Az öt Fertő tavi vitorlásegyesületet tömörítő szövetséghez több mint kétszázan tartoznak. Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés nyilvánul meg az aktív vitorlázás iránt, főképpen a fiatal korosztály részéről. Tavaly tíz, idén már nyolc versenyzőt igazoltunk le, a kezdőknek pedig vitorlástáborokat szervezünk.
– A szövetség létrejötte 50. évfordulójára másfél millió forintos költséggel engedélyezett fix mólót építettünk, áram- és vízvételi lehetőséggel – tette hozzá Kránitz Lajos, a szövetség alelnöke.
– A Fertő tavi szövetséget megyei sportszövetségként tartjuk számon, ennek megfelelően részesítjük sokirányú támogatásban – mondta Kovács István megyei sportigazgató, a Magyar Olimpiai Akadémia tagja, aki több évtizede résztvevője a Fertő tavi szezonnyitó ünnepségeknek. – A tó osztrák oldalával is jó kapcsolatot tartunk fenn, rendszeresek a naptáregyeztető megbeszélések.
Öt hajóosztályban indultak
A Fertő Tavi Vitorlázó Szövetség egyik alapítója és elnöke, Bettelheim Vilmos emlékére rendezett versenyen az optimist hajóosztályban Jung Ádám; kadettben Mátrai Anna és Mátrai Róbert; Laser-Radialban Szalay Krisztina; a Finn-Dinghyben Varga Tamás, míg a kalóz hajóosztályban Kámán Tamás és Kámán László nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interjú Nádas Péter íróval

Belátható időn belül akár újabb magyar író is megkaphatja a Nobel-díjat. Esterházy Péter mellett… Tovább olvasom