Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Megkezdődött a burkolatcsere

Az útfelújítási munkálatok miatt előreláthatólag három hónapig szakaszosan lezárják a soproni Deák teret. Ezt követően megváltozik a parkolási rend, az autósok a tér egész hosszában az út jobb oldalán, egymás mögött állhatnak majd meg.
A jövő hét elején ismételten egyeztetnek a kivitelezők, az alvállalkozók, valamint a soproni városvezetés a Deák tér felújításával kapcsolatban. Az út felújítása mindenesetre a páratlan oldalon, az Erzsébet utca, Csatkai utca között már megkezdődött. Ezen a szakaszon várhatóan egy hónapon belül ismét lehet közlekedni.
A felújítási munkát több részre bontották, így egy időben kizárólag egy szakaszon kell lezárásra számítani, máshol, ha óvatosan is, de közlekedhetnek az autósok, illetve a lakók bejutása is biztosított.
Előreláthatólag három, három és fél hónapig tart a teljes burkolatcsere. A tér átépítésének ebben a fázisában a lezárt munkaterületre nem hajthatnak be az autósok. Arról, hogy a járdák aszfaltburkolatot kapnak vagy térköveket raknak le, várhatóan a jövő heti egyeztetésen döntenek. A burkolókő előnye, hogy az esetleges későbbi közmqjavításoknál könnyebb és szebb a helyreállítás. Hátránya viszont, hogy többe kerül.
Mint azt a soproni városházán megtudtuk, az adott szakaszt – amint az útburkolat lehetővé teszi – fokozatosan visszaadják a forgalomnak. A zavartalan közlekedési rend a Deák tér teljes átadása után áll helyre. A jelenlegi ferde parkolási lehetőség változik, az autósok a tér egészén az út jobb oldalán, egymás mögött állhatnak majd meg.
A rekonstrukcióval kapcsolatos további hír, hogy várhatóan még a héten elkezdődik a nagymedence építése. Az Erzsébet utca–Mátyás király utca közötti szakaszon a tervezett Virágok templomához a növények kiültetését pedig a nyár elején kezdik meg. A szakemberek szerint a jelenlegi állapot szerint tartható az augusztusi átadási határidő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyszer nélkül

Mosonmagyaróvár. A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete szervezésében holnap délután négy… Tovább olvasom