Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Megkapják pénzüket

Újból benyújthatják kérelmüket támogatásra azok a sertéstartók, akiknek igényét tavaly elutasították.
Újból benyújthatják kérelmüket támogatásra azok a sertéstartók, akiknek igényét tavaly a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) keretkimerülés miatt elutasította vagy arányosan csökkentette – adta hírül lapunknak Soproni Horváth Lajos sajtófőnök.

Az eredeti, mintegy 800 ezer kérelem alapján most még körülbelül 300 ezer sertésre jár, darabonként 1800 forint támogatás. A hozzávetőlegesen 54 millió forint kifizetésére azért nyílik lehetőség, mert a nemzeti hatáskörben nyújtott agrár- és vidékfejlesztési támogatások igénybevételének feltételeiről szóló rendeletet a közelmúltban módosították.

Az idei támogatási keret terhére azonban csak azok kaphatnak pénzt, akiknél az elutasításnak más oka nem volt. Az elmaradt támogatások kifizetéséhez a sertéstartóknak május 15-ig ismét be kell nyújtaniuk kérelmüket, ám ehhez csatolni kell az eredeti elutasításáról, illetve arányos csökkentéséről hozott MVH-határozat másolatát is. Az így jóváhagyott kérelmekre kiadott igazolással 2007. január elseje után igényelhető a támogatás az APEH-nél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan büntetné a szemetelőket?

Tovább olvasom