Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Megjárta a világqrt: Kitüntetés az qrturistának Ma érkezik haza Simonyi

Budapest Munkatársunktól Ma reggel érkezett Budapestre a világqrben tizenegy napot eltöltő Charles Simonyi. Az qrturista másnap indul az Egyesült Államokba, hogy időt szakítson vállalkozása ügyeinek intézésére.
Charles Simonyi ma egy napra látogat Magyarországra. Miután fogadta őt a köztársasági elnök, sajtótájékoztatót tart a Magyar Vöröskereszt budapesti székházában. Az eseményen azok a gyerekek is jelen lesznek, akik részt vettek a humanitárius szervezet által januárban meghirdetett rajzpályázaton.
Az qrturista délután élménybeszámolót tart, továbbá magyar tudósokkal, rádióamatőrökkel és diákokkal találkozik a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezt követően este hivatalában találkozik az amerikai–magyar qrturistával. A kormányfő kezdeményezésére a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével is kitüntetik majd.
A világqrben tizenegy napot eltöltő Simonyi kedden már repül is tovább az Egyesült Államokba, ahol az informatikai vállalkozásának ügyeit intézi. Mint megtudtuk, rokonlátogatásra, illetve a közös beszélgetésre ezúttal nem jut idő, ám megígérte, hogy lehetősége szerint, de még nyár előtt Egyházasfaluba látogat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi idők majálisa

„Itt van május elseje..." – szólt a dal az ötven évvel ezelőtti felvonulásokon, melyek… Tovább olvasom