Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Mégis lesz forraltborozás: nem maradnak el az adventi vásárok

Jó tudni azonban, hogy a vásárok ünnepek előtti 20 napos időkorlátja nem változott, azaz nem kezdődhetnek korábban az adventi vásárok sem.
Két kormányrendelet módosításának köszönhetően adventkor is lehet közterületen alkalmi, ünnepi vásárt tartani, így elhárul az akadály több adventi vásár - például a budapesti Vörösmarty téri - megrendezése elől - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelentek szerint módosult a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről, valamint a vásárokról, a piacokról, és a bevásárlóközpontokról szóló kormányrendelet.

Az NGM szerint a két kormányrendelet módosítására azért volt szükség, mert a korábbi szabályozás szerint közterületen alkalmi, ünnepi vásár tartására csak a húsvéti, karácsonyi és szilveszteri ünnepeken volt lehetőség, az advent nem szerepelt a felsorolásban.

E szabályozás miatt akadályba ütközött többek között például a budapesti Vörösmarty téri adventi vásár megrendezése is, amit a Fővárosi Önkormányzat jelzett a jogalkotónak. Itt ugyanis a jogszabályban lévő "az évente egy egyéb alkalomból tartható közterületi vásár-rendezési lehetőséget" más rendezvénnyel már kimerítették - írta a tárca.

A mostani kiegészítés és módosítás révén elhárul a jogi akadály az adventi vásárok tartása elől, a vásárok ünnepek előtti 20 napos időkorlátja nem változott, azaz nem kezdődhetnek korábban az adventi vásárok sem - olvasható a minisztérium válaszában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erjedő kukoricától halt meg két ember

Erjedő kukorica okozta szén-dioxid-mérgezésben meghalt két férfi Mőcsényben csütörtökön reggel. Tovább olvasom