Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Megint drágul az üzemanyag - benzin: 376, gázolaj: 372 forint

Ismét öt forinttal nő a benzin, és 5 forinttal nő a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését.Így a benzin országos átlagos ára 376 forintra nő, a míg gázolajé 372 forintra emelkedik. A benzin ára az idei évben eddig összesen 14, míg a gázolajé immár 21 forinttal nő. Az üzemanyagok ára így újabb rekordot dönt szerdán, ezen a héten is igaz az az állítás, hogy még soha nem voltak ennyire magasak az árak Magyarországon.

A bioetanol (E85) átlagos ára várhatóan 272 forint lesz szerdától, míg az autógázért (LPG) 216 forintot kell fizetni átlagosan literenként.

A legolcsóbb és legdrágább töltőállomások árai között továbbra is mintegy 30 forint az árkülönbség.

Két hete szerdán 5 forinttal nőtt a benzin ára, kettővel a gázolajé, a múlt héten mindkét üzemanyagfajta ára 5-5 forinttal emelkedett.

Tavaly ilyenkor 317 forint volt a benzin átlagára, míg 298 forint volt a gázolajé.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Jandex 2011. március 08. 20:23
  „19. coment 2011.03.07. 22:08
  Iggggeeeen,sőt megőrzi a reálértékét is!:)))
  Kíváncsi lennék ha a bajnai v gyurcsány kormány lenne hatalmon akkor is ilyen kuss lenne?!/mert az államadósságot mindenki emlegeti csak azt nem,hogy akkor ugrott meg amikor a gazdasági válság volt! /Szerintem már az eredmény volt,hogy nem követtük Izlandot,Görögországot stb stb./”
 • 31. kerteszb 2011. március 08. 17:33
  „Emlékszem a 300 Ft-os benzinárnál milyen kommunikáció ment a Sz. ártótól, msot meg kussolnak. Hiába, kell nekik a jövedéki adóbevétel is , mert a zseniális jobbkéz 81%-os hiányt hozott össze két(!!!) hónap alatt...
  ...ezért fogják a manyup pénzek felét is folyó kiadásra eltapsolni, miközben az "adósság" ellen küzdenek”
 • 30. annobon 2011. március 08. 17:29
  „28-hoz: "Ugy még sosem volt,hogy valahogy ne lett volna." Így igaz! Have a nice day! :-)”
 • 29. szabo1936 2011. március 08. 16:53
  „fortuna54
  It kicsit megint folment a diesel es a lagmagasab octen ara mama mar $4 dollar egy gallon 3.8 liter.Singapurban mar regen van egy torveny ami szerint az autok egyik nap a paros szamal vegzodo autok a masik nap meg a paratlan szamal vegzodo autok kozlekedhetnek.Aki ezt a torvenyt nem tartsa be az viszont latast mondhat a rendszamtablanak!”
 • 28. fortuna54 2011. március 08. 15:52
  „annobon.Látom nem vagy mai gyerek.Én meg utaztam azokon a buszokon,de elötte 52-ig pedig,nyomtuk a pedált.Most itt hollandiában,már 1.70 a benzin literje.Persze a 95-ös. Ott emerikában Szabó uréknál,sokkal ólcsóbb.Az idén drágább lesz a M.országi nyaralás,de azt nemakarjuk kihagyni. Ugy még sosem volt,hogy valahogy ne lett volna.”
 • 27. annobon 2011. március 08. 10:29
  „24-hez: "Az 50-60-as években többen voltunk, - többen is dolgoztunk, - mégsem omlott össze." Akkor nem is omlott össze, de hidd csak el, hogy manapság seperc alatt összeomlana. Nem szabad összehasonlítani a mai helyzetet az 50-60-as évekbelivel. Akkoriban például a győri "Vagongyárban" több tízezren dolgoztak, viszont külön vagongyári buszokkal hozták-vitték a melósokat. Én még halványan emlékszem a bordó (vagy piros) gyári csuklósbuszokra, amint reggelente a Városháza oldalánál emberek százai szálltak fel rá. Aztán műszakváltáskor (du. 2 után) meg le...
  A sima helyi járatok is sokkal sűrűbben (5-10 percenként) közlekedtek, ráadásul sok olyan vonalon, amelyek mára már megszűntek! (Pl. 10-es, 19-es, stb.)”
 • 26. annobon 2011. március 08. 10:24
  „25-höz: nem az a lényeg, hogy melyik autó kinek a tulajdona. A lényeg az, hogy az utcán vannak és közlekednek/közlekedünk velük. Kicsit hivatalosabban: részt vesznek a forgalomban. De ez rendjén van, mert mint többször is említettem elvégre is egy mobilizált és globalizált XXI. századi világban élünk...”
 • 25. fortuna54 2011. március 08. 10:18
  „21-es. Na ugye,akkor vegyél te is.Ám az a sok autó amit látsz,többnyire még a bankok tulajdona.”
 • 24. czindi 2011. március 08. 09:46
  „Nem omlana össze a tömegközlekedés. Az 50-60-as években többen voltunk, - többen is dolgoztunk, - mégsem omlott össze. Hogy kinek a haszna,azt nem tudom, de elgondolkodtató: 21 %-al csökkent a vásárlás. Már én sem tankolok idehaza. ( ha a hazám tesz rám, én is teszek rá jeligével.) Ha csak 1 forinttal olcsóbb lenne az üzemanyag, mint a környező országokban - term. kivéve Ukrajnát - az összes kamion nálunk tankolna - és nem 20-30 litereket! - és milliárdokkal több lenne a bevétel. Vagyis: IDIÓTA A MOL!!! Meg az állam is, hogy nem szól bele, mint azt nagyon követelték annak idején a FIDESZ-fiúk?! Egyébként nem tudok arról, hogy Líbia ( vagy bármelyik másik arab állam drágábban adná az olajat, TEHÁT MESTERSÉGES ÜZLETI FOGÁSRÓL VAN SZÓ!! Vagyis Ady szavaival: " vigyázó szemetek" keletre vessétek, arra a kis, de gazdag mini-államra, ami sose volt, de csináltak egyet...”
 • 23. Phobos 2011. március 08. 09:43
  „A Fidesz elszámoltatója is duplán vesz fel költségtérítést

  Nemcsak a fideszes Zsiga Marcell az egyetlen politikus, aki duplán vett fel költségtérítést. Párttársa, Papcsák Ferenc országgyűlési képviselőként választókerületi pótlékban részesül, ugyanakkor zuglói polgármesterként is költségtérítést kap. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre az egykori elszámolóbiztos nem kívánt válaszolni.
  Múlt héten került nyilvánosságra és keltett felháborodást, hogy Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő, aki Miskolc alpolgármestere is, mind a két munkahelyén költségtérítésben részesül. Ez a törvény szerint tilos, ugyanis ha valamelyik képviselő önkormányzati pozíciót is betölt, és azért költségtérítést kap, akkor azt le kell vonni abból a pótlékból, ami a parlamenti munkája után jár neki. Zsiga Marcell - miután az ügy kipattant - feledékenységre hivatkozott, és közölte, visszafizeti a jogellenesen felvett több százezer forintot.
  Arra, hogy a miskolci alpolgármester esete nem egyedi, az MSZP szóvivője, Török Zsolt március 5-én megtartott sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet. Török többek között arról beszélt, hogy Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztos, zuglói polgármester az önkormányzattól is felvette 175 ezer forintos költségtérítését, és az Országgyűléstől is kapott 278 ezer forintos választókerületi pótlékot félmilliós fizetése mellé.
  Papcsák Ferenc tehát az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint a parlamenttől 102 ezer forintot kaphatna költségei finanszírozására. Megjegyezzük, idén január 24-én leadott vagyonnyilatkozata szerint országgyűlési képviselői munkáinak könnyítésére eleve - másokhoz hasonlóan - jár neki laptop és mobiltelefon.
  Emellett természetesen Papcsák zuglói polgármesterként is részesül fizetésben és költségtérítésben. Érdekes módon, míg a XIV. kerület honlapján az szerepel, hogy a kerület első embere havi 587 250 forintért és ennek 30 százalékáért, vagyis 176175 forintos költségtérítésért szorgoskodik a zuglóiak életének jobbá tételén, addig az Országgyűlésnek benyújtott vagyonbevallásában 763 425 forint szerepel, és semmilyen költségtérítés nincs feltüntetve. Érdekes, hogy ez éppen a polgármesteri bér és költségtérítés összege. A HVG megkérdezte Zugló vezetőjét, hogy mi az oka ezeknek az adatoknak, amire ő azt felelte, hogy korábbi cikkek miatt nem nyilatkozik a lapnak.
  A XIV. kerület vezetője korábban azt állította, hogy ügyvédi munkáját jelenleg szünetelteti, ám - mint a bevallásában is feltüntette - irodavezetői tevékenységet folytat a Papcsák Ügyvédi Irodában. Alkalmazottja az a Mazsu Orsolya, aki tulajdonostársa a 2008-ban létrehozott, többek közt üzleti tanácsadást és pénzügyi, illetve brókeri tevékenységet végző Percarus Kft.-nek. A vállalkozás ügyvezetője egyébként - a cégnyilvántartás szerint - jelenleg is Papcsák Ferenc.
  Akinek mindezek mellett még arra is jut energiája, hogy a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítványt kuratóriumi elnökként irányítsa havi 182 ezer forintért. Ha ehhez hozzáadjuk az országgyűlési és a polgármesteri fizetést, illetve a két helyről befolyó költségtérítést, akkor kiderül: Papcsák Ferenc mintegy 1,7 millió forintot tesz havonta zsebre csak az adófizetők pénzéből, azaz magánügyletei (az ügyvédi iroda és a Percarus Kft. által teljesített munkák után kiszámlázott összegek) nélkül.
  A Fidesz etikai bizottsága hétfőn ült össze, hogy megtárgyalja Zsiga Marcell ügyét. Kérdés, hogy Papcsák Ferenc esetében szükségesnek érzik-e majd bármilyen vizsgálat elrendelését.”
 • 22. annobon 2011. március 08. 08:26
  „14-ben: igazat szóltál! Ez történne!”
 • 21. annobon 2011. március 08. 08:25
  „12-höz: "mégis ki vegyen neked egy autót,mivel ebben a században élsz?" Én csak azt mondom, amit az utakon látok. Mondjuk menjen ki valaki péntek délután a Tesco-ba. Vagy az Árkádba. Rengeteg autó mindenütt és hosszú kocsisorok a lámpáknál. Ezek szerint mégis vesznek autót az emberek???”
 • 20. szabo1936 2011. március 08. 00:20
  „fortuna 54
  Hogy mi lene? Ugyan az mint ami regen volt a vonatok meg a vilamosok es az autobuszok megint hasznot hoznanak es az adofizetoknek nem kelene a tomegkozlekedeseket az elveszet penzukert potolni.
  Lobbo:
  1950 ben nem voltak csak nagyo keves szemely autok a vilag megsem omlot osze akinek munkaja volt es utazni akart nem kelet,hogy gondja legyen.
  Es a levgo is sokal tisztab lene a sok kisgyerekeknek nem lene anyi lelegzesi problemajuk mint most van emlekszem egyszer amikor haza latogatam a repulorol Budapest ugy nezet ki mintha kodel lene betakarva (augusztus volt)”
 • 19. coment 2011. március 07. 22:08
  „Szijjártó: "A kormány figyelemmel kíséri az üzemanyag árak alakulását"

  Szerintem a nap vicce...
  Csak röhögni nincs kedvünk.”
 • 18. fortuna54 2011. március 07. 21:46
  „11-es szabo1936. Mi lenne,ha 25 évig nem autóznánk? Még ezen nem gondolkoztál?”
 • 17. dorombolok 2011. március 07. 20:24
  „Hol van Szíjjártó! ,aki tavaly tavasszal még nagyon hangos volt !!Most már tudja , hogy hol lakik az Atyaúristen?”
 • 16. Shaki 2011. március 07. 18:52
  „Most olvastam <moderálva>!!!!! Már ma mondtam a kutasnak, ebbe fogok belerokkanni, és azt mondta, felmegy annyira, hogy nem csak én fogok belerokkanni!!!!”
 • 15. dorombolok 2011. március 07. 18:43
  „Gondold végig az 5 ft/ból közel 1 Ft ÁFA. Kapisgálod kinek mi az érdeke? A listán a zember hányadik helyen lehet??”
 • 14. Lobbo71 2011. március 07. 18:13
  „"De tesek csak elgondolni azt,hogy pl mi lene akor ha a fogyasztok oszefognanak az egesz vilagon es pl 30 napig nem hasznalnanak mast mint tomegkozlekedest"

  Az első napon összeomlana a teljes tömegközlekedési hálózat, tömegek állnának a megállókban, mert nem férnének fel a buszra/vonatra. Mindenki elkésne mindenhonnan és még annak is elmenne a kedve a tömegközlekedéstől, aki eddig buszozott. Kb. ennyi történne.”
 • 13. szabo1936 2011. március 07. 18:04
  „10.annobon
  Ha egy ilyen fogyasztoi bojkot megtortene akor a megga olajszalito hajok a vizeken horgonyoznanak mert az olaj finomitoknak nem lene hol tarolni a nyers olajat az olaj kutakat pedig le kelene az olajtermelo allamoknak alitani az olaj ara igen rovid idon melul egy meteori gyorsasagal igen alacsonyra repulne le.A fogyasztok csak imadkozanak ,hogy Del Arabiaban ne az tortenjen mint Libiaban (most mar ot is tuntetnek) mivel Del Arabia pumpalaja a legtob olajat mert ha az megtortenik akor igazan sok ember nem tudja majd az autot hasznalni mert az uzamanyag ige draga lesz.Azolajat hasznaljak sok masra is,muanyag,mutragya stb az nem csak az autozast de sok mas dolgot is erint a mai vilagban.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy benzinkutat Siófokon

Fegyvernek látszó tárggyal kiraboltak egy benzinkutat hétfő hajnalban Siófokon. Tovább olvasom