Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Megindult a vasúti forgalom a miskolci vonalon

Egy vágányon megindult a vasúti forgalom a miskolci vonalon péntek este, miután a meghibásodott szerelvényt sikerült elvontatni.

Rákos és Pécel között egy vágányon már megindulhatott a közlekedés a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A másik vágányon jelenleg csak váltakozva tudnak közlekedni a szerelvények nagyjából negyven perces késéssel, az elszakított felső vezeték helyreállításig, amelyet körülbelül este tízre ígértek szakemberek.

A gödöllői és a sülysápi vonatok nem közlekednek. A menetrend szerinti közlekedés pedig várhatóan csak szombat hajnalra állhat helyre - írta a Mávinform.

Péntek délután közölte a Mávinform, hogy nem tudnak közlekedni a szerelvények a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon, mivel letört egy a Rákos állomásra behaladó személyvonat áramszedője, elszakítva a felső vezetéket, a vonatot pedig nem sikerült elvontatni.

A vonat elzárta a Hatvan felé közlekedő, illetve Hatvan felől érkező vonatok útját. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő vonatok pedig átlag 30-40 percet késtek.

Előzmény:

Nem tudnak közlekedni a szerelvények a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon, mivel letört egy a Rákos állomásra behaladó személyvonat áramszedője, elszakítva a felső vezetéket péntek délután, és a vonatot eddig nem sikerült elvontatni.

A keresztbe álló vonat elzárja a Hatvan felé menő, illetve Hatvan felől érkező vonatok útját. Az InterCity vonatokat a Keleti pályaudvarról az Újszász-Hatvan vonalon, kerülő útirányon át közlekedtetik, jelentős késéssel. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő vonatok átlag 30-40 percet késnek - írta közleményében Both Ferenc sajtóügyeletes.

Olvasóink írták

  • 2. buggyant 2010. augusztus 13. 20:57
    „Most már csak arra vagyok kíváncsi hogy BP-Győr között miért nem közlekedik a vonat. A 19.38-as egy órája el kellett volna induljon. Mi van??????!!!!!!!!!!!!!! Ott áll Pesten!!!!”
  • 1. buggyant 2010. augusztus 13. 18:41
    „ÓÓÓÓÓÓÓÓ! Felébredtetek??????? Kora délután fél3 óta vesztegel a vonat, az utasokat nem tájékoztatták, én telefonálgattam itthonról hogy mi van, mire nagy nehezen sikerült ügyintézővel beszélni aki azt mondta nem tudnak semmit, menjenek az utasok hévvel. Még jó hogy feltalálták a mobiltelefont. De a kalauznak nem adnak egy szolgálatit???? És moondjuk szólna az utasoknak hogy ugyan már ne is reménykedjenek. Röhej ez az egész tömegközlekedés. De komolyan. Annak a vonatnak fél 3 előtt már Pesten kellett volna lenni. Eleve késett egy órát, és még most is ott vesztegel Gödöllőn. Gondolom számos ilyen vonat van még. És egy ilyen problémát nem tudnak megoldani.. meg semmilyen problémát....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták az idős csongrádi asszony gyilkosait

Három nap alatt elfogta a rendőrség azokat a férfiakat, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy… Tovább olvasom