Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Meghosszabbították a mezőgazdasági géptámogatás határidejét

November végéig lehet beadni a kifizetési kérelmeket az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében meghirdetett géptámogatásra.

Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke felhívta a figyelmet, hogy csak a kifizetési kérelem benyújtási határideje változott, minden egyéb tekintetben továbbra is a támogatás kifizetésének igényléséről szóló MVH közlemény az irányadó.

Az MVH korábbi közlése szerint sok gazdálkodó érdeklődött a másfél év után újból megnyitott mezőgazdasági géptámogatási lehetőségek iránt. A támogatási igényeket a gazdálkodók június 15. és július 15. között nyújthatták be. A feltételek a korábbi, mintegy másfél évvel ezelőtt lebonyolított hasonló projekt kiírásainak felelnek meg.

Eszerint 25 százalékos támogatás igényelhettek a növénytermesztésben használt eszközök beszerzéséhez, míg 35 százalékos támogatást kaphatnak mindazok, akik az állattenyésztés kiszolgálásával összefüggő berendezéseket, gépeket vásárolnak.

A gazdálkodók az idén már megvásárolt gépeik után is igényelhették a támogatást. A támogatási forrás összege mintegy 30 milliárd forint, ennek segítségével mintegy 90-100 milliárd forint összegű beruházás valósítható meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magyar Tudományos Akadémián tart előadássorozatot Soros György

A Magyar Tudományos Akadémián tart előadássorozatot Soros György magyar származású amerikai… Tovább olvasom