Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Meghívó demonstrációra

Éjjel talán nincs hivatali elfoglaltságuk az érintetteknek, s a helyszínen is meggyőződhetnek róla, mi bajuk a jancsifaluiaknak – ez indokolja a pénteki, szokatlan időpontra szervezett útlezárásos demonstrációt.
A győri jancsifaluiak, mint már többször hangot adtak neki, nem nyugszanak bele abba a válaszba, hogy a Fehérvári út (nemzetközi kamionforgalommal is terhelt 81-es főút) lakóterületükön húzódó szakaszának felújítására „jelenleg nincs pénz”. Ezt hallják évek óta. Miközben megépült az Ipar utcai nagy csomópont és attól délre teljesen átépítették a főutat, s rövidesen elkészül az Árkád áruháznál is az új csomópont, a Fehérvári út közbenső szakasza marad rossz és egyre romló állapotában. Az Ipar és a Mészáros Lőrinc utcák közti szakasz ráadásul lakott területet érint.
A jancsifaluiak s az időközben alakult Jancsifaluért Egyesület már több, félpályás útlezárással járó, figyelemfelhívó demonstrációt szervezett, legutóbb a múlt pénteken a Zöld Demokraták támogatásával. A következő pedig holnap lesz, szokatlan időpontban: este tíz óra és éjfél között. Balla Jenő, az egyesület elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján azzal indokolta: ilyenkor talán már nincs hivatali elfoglaltságuk azoknak, akik az ügyben valamit tehetnének, és nemcsak „hallomásból”, hanem a helyszínen is megismerhetik gondjaikat. A sajtótájékoztatót nyilvános meghívónak is szánta az egyesület: várják a péntek éjjeli demonstrációra a megyei és a városi önkormányzat, az állami útkezelő vezetőit, a parlamenti képviselőket és a győri polgármesterjelölteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítják az úthibát

„ A rábapordányi Arany János út balesetveszélyes! Ki lesz a felelős, ha baleset történik?… Tovább olvasom