Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Meghalt egy búvár a budapesti barlangban

Halálos balesetet szenvedett egy kutatóbúvár a II. kerületi Frankel Leó u. 48. szám alatt található, fokozottan védett Molnár János-barlangban szerdán
Halálos balesetet szenvedett egy kutatóbúvár a II. kerületi Frankel Leó u. 48. szám alatt található, fokozottan védett Molnár János-barlangban szerdán - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi életéért 45 percen keresztül küzdöttek, de már nem lehetett megmenteni. A búvár 37 éves volt. A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség azonnal felfüggesztette a - csaknem 6 kilométer hosszú, meleg vizes járatokból álló - barlang kutatásáért, illetve a búvárok merüléséért felelős személy engedélyét.

A minisztérium szerint a barlangban nem ez volt az egyetlen búvárbaleset az elmúlt időszakban: a kutatásvezető már elhallgatott a felügyelőség előtt egy balesetet tavaly év végén. Az ügy akkor szerencsésen végződött. A hatóság ezután vizsgálatot kezdeményezett a baleset eltitkolása és egyéb feltárt szabálytalanságok miatt.

A szerdai tragédiáról sem a kutatásvezetőtől értesült a felügyelőség - írták. A közleményben az áll: tekintettel arra, hogy a kutatásvezető kötelessége meggyőződni arról, hogy a merülők fizikai és mentális állapota, technikai felkészültsége és felszerelése megfelel-e az adott barlangi körülményeknek, a felügyelőség újabb vizsgálatot indított az eset körülményeinek feltárására, a felelősség megállapítására. Megjegyzik: a barlangot a nagyközönség nem látogathatja, kizárólag kutatási célból merülhettek a búvárok.

A felügyelőség és a minisztérium több hónapja egyeztetéseket folytat arról, hogyan lehetne az egyedülálló természeti értéket a látogatók, érdeklődők, búvárok számára megnyitni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budaházy-ügy: ismét visszavontak egy terhelő vallomást

Visszavonta a nyomozás során tett terhelő vallomását egy tanú a terrorcselekmények vádjával folyó… Tovább olvasom