Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Meghalt egy 10 éves fiú a játszótéren

Életét vesztette egy 10 éves fiú egy orosházi játszótéren, amikor a nyakára tekeredett a mászókötél csütörtök kora este - közölte a rendőrség az MTI-vel.


A gyermek több társával játszott a téren lévő mászóköteles fajátékon. Az egyik kötélre valaki korábban egy hurkot kötött, amibe a fiú bedugta a fejét. A hurok ugyan tág volt és stabilan csomózták össze, ám a kötél játszás közben rátekeredett a nyakra és megfojtotta. A szerencsétlenül járt gyermekhez azonnal mentőt hívtak, de életét már nem tudták megmenteni - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az orosházi rendőrkapitányság a tragédia körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - mondta Vargáné Szombati Andrea.

Olvasóink írták

 • 20. janika 2010. november 19. 16:47
  „Minden faluban játszóterekre és ravatalozókat lehetett pénzért pályázni. Hát elég gyatra a nép irtási kísérletre.”
 • 19. Madarász 2010. november 19. 15:00
  „Amikor kicsi voltunk, akkor mi is kint játszottunk a határban, csapatosan, de most még a média hatására, ami a túlzott szexualitást és erőszakot propagálja, még a két évvel nagyobb gyerekkel sem tanácsos egyedül hagyni a kisebbet.
  A mi időnkben még elképzelhetetlen volt, mondjuk, hogy egy tanár molesztálja a gyereket, de más világot élünk.

  Egyébként nem Győrben történt a dolog, nem tudom, hogy ott milyen az önkormányzat Orosházán, az itteniről nekem sincs jó véleményem...

  Egyébként ezek a modern fajátékok elég veszélyesek, én láttam már olyat, ahol a vár tetején kiálló, hegyes díszek voltak, bármelyik gyerek beleeshetett volna, a mozgó dolgokon meg az a csoda, hogy nem szorul oda a kezük, olyan hülyén vannak vannak összerakva. A gyártónak gondolnia kellett volna arra, hogy amelyik kötél rátekeredhet a gyerekre, az rá is fog előbb-utóbb.
  A régi nem EU konform fém játékok, hinták, stb. sokkal biztonságosabbak voltak és kevesebb sérülési lehetőség volt náluk.”
 • 18. szocdem 2010. november 19. 13:39
  „16. hozzászólás Madarász 2010.11.19. 12:38

  Szocdem!

  "Azért nem egészen így van! Sajnos olyan világot élünk, amikor egy 10 éves gyereket éppen a korabeliek és a nagyobbak miatt nem lehet felügyelet nélkül hagyni a játszótéren és akkor még nem is beszéltünk a rossza szándékkal közeledő felnőttekről."

  Tudod nagyvárosi gyerekként engem korán megtanítottak a szüleim a viselkedési szabályokra. Ma a tanítást, és szabályozást valahogy azzal kompenzálják, hogy "tapadnak" a gyerekre. (mert a szülők maguk is tanácstalanok a világgal szemben, ahhoz a generációhoz tartoznak, amivel már nem sokat foglalkoztak gyerek korukban)
  Az Én kölkeim pontosan tudják hogy vannak "rossz szándékkal közeledő felnőttek" és azt is pontosan tudják, hogy aki kötekedik annak időnként beverik az orrát a pajtások... (A kötekedő gyerek mögött álló szülő ezt megakadályozhatja, de csak egy bunkót nevel vele a gyerekből - lásd napjaink ifjúsági bűnözésének helyzete, vagy a kamaszok elképesztően nyegle viselkedése)

  "Igenis felelős a gyártó is, ugyanis a mászókötél végeit úgy kellett volna rögzíteni, hogy ne tekeredhessen a gyerek nyakára. Ha az alsó végét rögzítik, nem csak a felsőt, nem is lehetett volna hurkot kötni rá."

  Tudod, ezt a szert valaki telepítette, valaki meg ellenőrizte a telepítést és átvette. Csak nem volt aki karban tartsa, mert nincs pénz parkőrre, csak A8-as Audikra meg szökőkutakra.....
  Vagyis inkább az önkori a hibás, nem a gyártó! Persze ezt a legkönnyebb kimondani, hogy a "gyártógonoszkapitalista"...................

  "Mondja a mondás, "gyerekész nem kész", a tv-be látva nagyon sok gyerek kipróbálja az önakasztást minden évben és van ebből tragédia, de a többi gyerek játékból is okozhatta a balesetet, fel sem fogva, hogy a játék hová vezethet."

  Ez így van. És a parkőr - ha lett volna - életet menthetett volna....
  Lett helyette narancskosár meg cifra rongyokba bujtatott ostoba önkori... (Az eset bárhol megtörténhetett volna a mai Magyarországon, a rendszer (határtalan kapzsiság és butaság) egységes!”
 • 17. Túrabakancs 2010. november 19. 13:03
  „Madarász!
  Ha az ilyen blőd balesetek /?/ végett állandóan a gyártót veszik elő, akkor
  az a nagy fene helyzet adódhat, hogy nem lesz ki fejlesszen,
  ill. nem lesz ki új dolgokat létrehozzon. Az állandó felelősségtől való félelem
  lelassíhatja a fejlődést minden téren. Amerikában olyanért is pereltek már be
  céget, mert nem írták rá mikrohullámú sütőjük leírásába, hogy élő állatot nem lehet
  benne szárítani. Ja, a pert megnyerte a károsult! El kell kerülni az ilyen jellegű
  ingyenélő pereskedőket. A hintás esetnél nagyobb felelősséggel az ott lévő
  többi személyt illetném, ők már valóban felelősek a halálesetért.”
 • 16. Madarász 2010. november 19. 12:38
  „Szocdem!

  Azért nem egészen így van! Sajnos olyan világot élünk, amikor egy 10 éves gyereket éppen a korabeliek és a nagyobbak miatt nem lehet felügyelet nélkül hagyni a játszótéren és akkor még nem is beszéltünk a rossza szándékkal közeledő felnőttekről.

  Igenis felelős a gyártó is, ugyanis a mászókötél végeit úgy kellett volna rögzíteni, hogy ne tekeredhessen a gyerek nyakára. Ha az alsó végét rögzítik, nem csak a felsőt, nem is lehetett volna hurkot kötni rá.

  Mondja a mondás, "gyerekész nem kész", a tv-be látva nagyon sok gyerek kipróbálja az önakasztást minden évben és van ebből tragédia, de a többi gyerek játékból is okozhatta a balesetet, fel sem fogva, hogy a játék hová vezethet.”
 • 15. Túrabakancs 2010. november 19. 11:20
  „Attól tartok sok verziója lesz még ennek a történetnek, majd ezek tükrében
  lehetne véleményt mondani az esetről. Hihetetlen hogy ilyen haláleset nyílt
  terepen bekövetkezhet, hacsak a nyakcsigolya egyből el nem törött /csúszott/
  a fiúnak, olyankor egyből meghal az ember. Lásd akasztások a régi időkben a börtönudvarokon.”
 • 14. szocdem 2010. november 19. 11:13
  „Megdöbbentő.
  Nem!
  Ez egyszerüen szörnyű!

  12. kicsi_lany 2010.11.19. 10:37
  "én azért a szülőket tenném első helyre "

  Én 6 évesen egyedül jártam iskolába! Szülői felügyele nélkül.

  Miből gondoljátok, hogy tapadni kell a 10 éves gyerekre is az anukának meg a papinak??? Soha az életben nemlesz önálló, ha nincs különmn kis világa amiben létezik!

  Azt kell jól megbünteetni aki a hurkot odakötötte, vagy aki látta (felnőtt) de nem szedte le! Hol voltak a közterületesek ilyenkor?? Büntetni???
  Amikor kissrác voltma volt parkőr. Ma az sincs. (Nincs rá pénze az önkoriknak állítólag, csak gigaberuházásokra) Egy parkőr talán megmenthette volan a kisfiú életét...”
 • 13. Goldmund 2010. november 19. 10:56
  „Szörnyű és egyben furcsa ez a történet - legalábbis számomra.
  Egy 10 éves gyerek azért már nem olyan kicsi. Azt értem, hogy játékból beldugja a hurokba a fejét, azt is, hogy véletlenül rátekeredik a nyakára, de akkor is! Ha csak a kezét bedugja a nyaka alá életösztönből, már nem szorítja annyira, tud egy kis levegőt venni, amivel időt nyer, hogy a lábával megkapaszkodhasson vagy felfigyeljenek rá és odarohanjanak segíteni.
  Nem tartom kizártnak, hogy a kisfiú nem játékból dugta fejét a hurokba és nem véletlenül tekeredett a kötél a nyakára. Amilyen széthullott, szeretet nélküli "családok" vannak manapság, lehet, hogy szegény egy jobb világba akart menekülni...”
 • 12. kicsi_lany 2010. november 19. 10:37
  „én azért a szülőket tenném első helyre na, bár azt elismerem, hogy vannak csúnya balesetek...”
 • 11. syncreon 2010. november 19. 10:32
  „Hol a p.....a vannak a szülők!?”
 • 10. bugyortudor 2010. november 19. 09:58
  „Szörnyű! Részvétem a családnak.
  Egyébként meg mi az, hogy valaki hurkot köt a játékra? Sajnos a játszóterek általában a vandálok színterei, meg van jónéhány nem odavaló gyerek, aki ott bandázik (azért nem odavaló, mert már rég kinőtt a játszóterezésből). Sajnos a fiataloknak nagyon kevés hely van, ahol összejöhetnek suli után, ezért mennek a játszótérre. Arra még senki nem gondolt, hogy az iskolák környékén lehetne mondjuk elkülönítve egy-két felnőtt, vagy nagy gyerekeknek való "játékot" kitenni, ahol a kamaszok is tudnának lógni?
  Van Győrben egy játszótér, ahol egy fonott kosár szerű hinta van, amibe bele lehet feküdni. A nagyok is szeretik, ugyanakkor odajönnek csapatostól, elfoglalják a játékot, a kicsi gyerekek meg ott lesik őket tátott szájjal, mert a nagyok káromkodnak, kiabálnak, jól érzik magukat, és persze nem adják át a játékot még fél óra után sem. Ez tapasztalat.
  A játék gyártóját aligha lehet felelősségre vonni jelen helyzetben. Lassan a játszótereket is az ilyen vandálok miatt kamerákkal kell felszerelni, hogy utolérhető legyen a felelős.
  B.”
 • 9. hellboy780917 2010. november 19. 09:21
  „ráadásul a játszótér gyártója is sorra fog kerülni felelős keresésének során... kapásból az első helyen...”
 • 8. Truder 2010. november 19. 08:29
  „Dráma, részvétem a családnak.”
 • 7. matula4 2010. november 19. 06:24
  „Teljesen egyetértek gregoryval! Lehet, hogy senkialadár sokkal rosszabb ember mint egyes romák. A neve sem valami bizalomgerjesztő.
  Részvét a családnak!”
 • 6. gregory 2010. november 19. 00:41
  „Én magyar vagyok, de egyszerűen undorító, ahogy itt senkialadár egy ilyen szörnyű tragédiánál kifejezésre juttatja fajgyűlöletét. Egyáltalán nem védem a romákat, de ha egy roma gyerek hal meg egy játszótéren, szerintem az is szomorú és tragikus, hol tehet ő arról, hogy rossz közegbe születik (mert sajnos, igen, az esetek nagyrészében aki putriba születik és a rossz mintát látja, esélye nincs kitörni..) De egy gyereket akkor sem kéne a halálba küldeni..
  És képzeld aladár, akármilyen meglepő, ismerek olyan cigányt, aki akar dolgozni, és szeretné, hogy a társadalomban teljes értékű tagnak könyveljék el, megdöbbentő, mi?”
 • 5. senkialadár 2010. november 18. 23:03
  „bízzuk a hatóságokra mit hogyan vizsgálnak meg,mi hogy történt stb, ez egy szörnyű és abszolút váratlan esemény a családnak bele gondolni is rossz :S sajnálatos tragédia...
  <moderálva>”
 • 4. Madarász 2010. november 18. 22:45
  „Én azért azt is megvizsgálnám, hogy nem-e a többi kölök játszott akasztósdit...”
 • 3. kisadri 2010. november 18. 21:32
  „Hol voltak a szülei?
  Vagy egy felnőt a játszótéről?
  Hisz egy 10 éves gyerek sem fullad meg azonal.”
 • 2. hellboy780917 2010. november 18. 20:52
  „szörnyű... de azért nem olyan könnyű gyorsan megfulladni.... nem voltak ott emberek (felnőttek)? szülei? R.I.P.”
 • 1. husos 2010. november 18. 20:17
  „Jesszusom ez szörnyü!Részvétem a családnak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolt a vonat Dunakeszinél, késésekre kell számítani

Halálra gázolt egy síneken fekvő férfit a Budapest-Nyugati pályaudvarról Szobra közlekedő személyvonat csütörtök késő délután a Dunakeszi pályaudvar közelében. Tovább olvasom