Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Meghallgatás Csornán

Fürdőfejlesztésről, a lakosság fogyásáról, önkormányzati biztosról, utakról, füstről, akadálymentesítésről és génkezelt növényekről is szó esett a csornai közmeghallgatáson.
A közmeghallgatás első részében ezúttal is Papp József polgármester számolt be az elmúlt évi gazdálkodásról. Miként fogalmazott: az önkormányzat el tudta látni a kötelező és vállalt feladatait. Beszélt arról is, hogy tavaly sikerült elkerülni a működési hitelfelvételt.
Megemlítette, hogy az elmúlt évben az azt megelőző esztendőhöz képest tíz százalékkal növekedett az iparűzésiadó-bevétel. Az eredmények között említette, a tizenhat szociális bérlakás átadását a volt laktanya területén – s ezzel lezárult egy hároméves lakásprogram –, valamint a Hunyadi-gimnázium és a leánykollégium felújítását.
A polgármester után az érdeklődő helybeliek kaptak szót és az egybegyűltek háromnegyede élt is a lehetőséggel.
Családi János nyitotta a sort, aki egyebek mellett a tervezett termálfejlesztés komolysága felől érdeklődött. Fettik László a városháza előtti akadálymentesítéssel kapcsolatban fogalmazott meg kritikát és azt panaszolta, hogy lakókörnyezetében olykor elviselhetetlen füst gomolyog. Farkas András a Bartók Béla úti útpadka állapotát kifogásolta. Szerinte a járművek belesüllyednek, nem folyik le róla a víz és a kamionok lefröcskölik a házakat. Hiányolta továbbá az utcajelző táblákat és felvetette azt is, hogy Csornán fogy a lakosság. Ennek okát a munkahelyek hiányában látja és abban, hogy nincs elfogadható áron értékesíthető építési telek a városban.
Később ismét Családi János következett és azt tudakolta, mennyibe került az önkormányzatnak a Vilmos parki projekt. Miután közölték, hogy 25 millió forintba, megjegyezte, hogy ezt az összeget olyasmire költötték el, ami mint előkészítés értékelhető, de kézzelfogható eredménye nincs. Kijelentette továbbá – utalva a képviselő-testület döntésére –, hogy nem hosszabbította volna meg a kórházban tevékenykedő önkormányzati biztos megbízatását. Úgy vélte, azt az eredményt, amit a biztos elért, egy helyi megbízott is elérte volna – megfogalmazása szerint – a kórház rehabilitációjával kapcsolatban. Azután rövid ismertetőt tartott a génkezelt növényekről és felhívta a képviselők figyelmét, alkossanak rendeletet arról, hogy Csorna térségében ne lehessen ilyen növényeket termeszteni.
A felvetésekre, kérdésekre Papp József reagált, illetve válaszolt, s közben kiderült, hogy több felszólaló véleményével sem ért egyet. Így az önkormányzati biztos tevékenységével kapcsolatos megjegyzéssel sem.
A tavalyihoz képest megnégyszereződött a résztvevők száma, így idén már négyen vettek részt az önkormányzat által szervezett múlt heti közmeghallgatáson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ausztrálok kitűnő formában

Az ausztrál válogatott a VB előtti felkészülési meccsek sorában döntetlent játszott a hollandok… Tovább olvasom