Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Meggyanúsított rendőrtisztek - Befejezte a nyomozást az ügyészség

A gyanú szerint V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, melyek illegális rendőri védelem alatt működtek.
Az M1 Híradó információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség befejezte a V. László vállalkozó és több magas beosztású rendőri vezetőt érintő korrupciós ügyben indított nyomozást.

Az M1 hétfő esti Híradójában Polt Péter legfőbb ügyész elmondta: azt gondolja, elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy sikeresek legyenek a vádemelések. Arató Györgyügyvéd úgy nyilatkozott: az ügyészség álláspontja szerint januárban kezdődik az iratismertetés.

A Híradó értesülései szerint már csak az ügy mellékszálaként felmerült adócsalás gyanúja miatt kell nyomozni. Az ügyészség vizsgálja, hogy az ügy két szálát, az adócsalást és a vesztegetést elkülönítse-e egymástól vagy egyben emeljen-e vádat. Az ügynek 45 gyanúsítottja van, valamennyien szabadlábon védekeznek - hangzott el a Híradóban.

A Vizoviczki Lászlóés társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, néhány hónappal később, májusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztük rendőröket is.

A gyanú szerint Vizoviczki Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt. Neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek az volt a feladata, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken viszont a rendőrök razziákat tartsanak. Az ügyben több akkori magas beosztású rendőrtiszt ellen is eljárás folyik.

Vizoviczki Lászlót idén május végén elengedték az előzetes letartóztatásból és házi őrizetbe helyezték.

A pestisracok.hu múlt kedden írta meg azt hogy, a Fővárosi Törvényszék lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a Vizoviczki-ügy öt fő gyanúsítottja elleni kényszerintézkedést.

A pestisracok.hu múlt csütörtökön írt arról, hogy az ügyészségtől megkapták a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkosszolgálati módszerekkel rögzített, a Vizoviczki-ügy korrupcióval gyanúsított főrendőreit leleplező videóját. Azt írták: a két tavalyi eseményt dokumentáló felvétel egyikén K. Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt főosztályvezetője arról biztosítja Vizoviczki László bizalmasát, V. Istvánt, hogy az általuk megbeszélt időpontban három konkurens szórakozóhelyen tartandó rendőrségi razziát személyesen vezeti majd, de a vállalkozó birodalmának főhadiszállására, a Hajógyári-szigetre nem mennek ellenőrizni. A másik felvételen a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori osztályvezetője, H. Lajos rendőrségi szolgálati autójában - miközben korrupciós pénzekről beszélnek - V. Istvántól átvesz egy csomagot, amelyben a portál szerint hét és félmillió forint volt.

Simon Richárd, a nyomozó főügyészség helyettes szóvivője hétfő este a Duna Közbeszéd című műsorában azt mondta: a Központi Nyomozó Főügyészség úgy ítélte meg, hogy már nem veszélyeztetik a nyomozás érdekeit, ha nyilvánosságra hozzák a Vizoviczki-ügy korrupcióval gyanúsított főrendőreit leleplező videofelvételeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két és fél év börtönre ítélték a Kapos Holding igazgatóját

A hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatti ítélet nem jogerős. Tovább olvasom