Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Megfenyegették a rajkai szlovák családot

Rajka - Állítólag hétfőn a tüntetők felé köpött, ezért megfenyegették az autóst. Azóta egy őrző-védő szolgálat vigyáz a biztonságára egy rajkai szlovák családnak. "Ez nem igaz, csak kitalálták" - mondta a megfenyegetett szlovák férfi.

Ingyenesen ajánlotta fel szolgálatait egy magyar őrző-védő szolgálat egy rajkai szlovák családnak, mert a határ menti településen még a hét elején a forgalomlassításban részt vevő "magyar szélsőségesek megfenyegették" - írja a csütörtöki SME-re hivatkozva a bumm.sk

A Rajkán élő Igor Heriban a szlovák liberális lap csütörtöki közlése szerint az előző éjszakát már a magyar őrző-védő cél oltalma alatt töltötte, ugyanis a kuruc.info című magyar honlap egyik szerzője megfenyegette őt, azt állítva, hogy Heriban a kocsija ablakából hétfőn a magyar tüntetők felé köpött.

"Ez nem igaz, csak kitalálták" - mondta a lapnak a megfenyegetett szlovák férfi, akinek a magyar honlapon még a pontos lakcíme is olvasható és felvételek is láthatók a házáról és a gépkocsijáról. "Nem magamat féltem, hanem a családomat" - mondta a lapnak. A SME úgy tudja, hogy a szlovák férfi - miután értesült a kuruc.info közléséről - a mosonmagyaróvári rendőrséghez fordult, ahol azzal vették fel a panaszát, hogy ügyével foglalkozni fognak.

Mint a lap írja, a szlovák férfi megfenyegetésének hátterében többféle ok is állhat, mert hogy ingatlanügynökként rajkai házakat ad el szlovákoknak, amiből milliomos lett, és egyetlen szót sem tud magyarul. A SME szerint lehet, hogy a köpködés vádját azok akarják a nyakába varrni, akik szerint "kiárusítja Magyarországot", ahol állítólag valamiféle szlovák egylet magalakításával is próbálkozik.

A pozsonyi lap szerint Rajkán már 800 szlovák él, akik közül a rajka.eu című portálon már több mint százan mondtak véleményt, hogy milyen érzéseik vannak a magyarországi történésekkel kapcsolatosan. A 105 ember közül 32 azt írta, hogy fél, 26 válaszadót a kialakult helyzet nem zavar, 22 nem tud választ adni, 21 pedig már megbánta, hogy Rajkán telepedett le. "Én azonban nem bánom, hogy ideköltöztem, és sosem térnék vissza Szlovákiába, mert reményeim szerint jobb idők is jönnek" - mondta a Rajkán élő Igor Heriban a SME-nek.

Olvasóink írták

 • 20. Imcsi 2008. november 15. 22:11
  „VJR! Ez esetben bocsi,valszleg rossz volt az infom!”
 • 19. Elmo 2008. november 14. 19:06
  „Pancser!
  Te állandoan azt ismételgeted,hogy nem a szlovákok tehetnek arról,hogy lehetetlen házat épülnie egy Rajkainak.Szinte biztosra veszem,te is valamelyik ingatlanos kutyusa lehetsz.Szánalmas!
  Védd csak a szlovákokat,bár ne hinném hogy bárkit megállitanál,inkább csak mindenkit hergelsz itt a hülye dumáddal.Nem kell itt túldramatizálni a dolgot.Ahogy olvastam nem lett megfenyegetve semmilyen nő vagy gyerek.De igazad van ,biztos meginnt csak mindent a magyarok találtak ki!!!!!:)
  Six66!Hol kezdődött el valami jó,és mi az???????Pontosan az ilyen gagyik miatt vagyunk ilyen helyzetben mint amilyen te is lehetsz barátom!”
 • 18. foobar 2008. november 14. 11:17
  „A nagy helyzet, hogy ezt házat ahol most a cikkben említett úr lakik, más család is meg akarta venni, de nem volt olyan jó az ajálnata. Ugyanez az ember írt róla cikket a kuruc.info-n, és ez az ember még a szomszédja is.
  Aki környékbeli az ismeri ennek a családnak eme rassztista fajbunkó díszpintjét. A nevét úgy gondolom ki is írhatnám, de minek ott van a kuruc infón. Inkább a közismertebb beceneveit írnám le mint: Songoku, és bérgyilkos :D :D :D. Emlékszem pár éve minden reggel a hetes buszon Dragonballos pólóban feszített, ha hüvösebb volt, akkor napszemcsi bőrkabát. Egy genetikai hulladék :)
  Normális emberi kapcsolatok kialakítására képtelen, lopva a tetőablakból figyeli és fotózza a szomszédját, az interneten blogol és cikkezik számára is átláthatatlan dolgokról. Ha információim helyesek készült velük egy riport, ahol kamera előtt nem tudták eldönteni hogy 64, vagy 68 vármegyéje volt magyarországnak :D”
 • 17. VJR 2008. november 14. 10:33
  „Imcsi!
  Nem tudom hol élsz,de azok a telkek abszolut nem voltak "majdnem ingyen"!Én fel voltam iratkozva,és kedvezményesen vehettem volna 5milláért 1000nnm-es telket(kb.3 évvel ezelőtt!)Ha neked ez majdnem ingyen,akkor kur.a jó neked,hogy ennyi pénzed van,akkor most az se számít neked,ha 10milla,mi az manapság nem?!Csak tudod mi a vicces?Hogy 2 éve egy 1400nm-es telek,kedvezménnyel Dunakilitin 2,4 milla volt!Talán így érzékelhető a különbség!?!
  Az a gáz,hogy az önkormányzat is csak pénzt akar csinálni a telkekből,és persze ők is inkább a szlovákoknak adják majd,mert azzal a kedvezménnyel,amit adnak.........”
 • 16. six66 2008. november 14. 09:21
  „Figyi......... sok hülye... (akire nem vonatkozik, az úgy is tudja-érti) Rajkán a médiákban most köpködő sok paraszt magyar és szlováktól (30/70%) függetlenül elkezdődött -valami- jó dolog. Na, ezt meg miért kell szétrúgni rögtön ? Aki Rajka és környéki AZ dumáljon, A festegető köcsög-paraszt-gyerekeket meg rúgjátok seggbe anyástól-apástól. Jórészt az ilyen gagyi-magyar tuskók miatt vagyunk szarban.”
 • 15. egy_rajkai_lakos 2008. november 14. 08:38
  „Üdv!

  Egy lakost nem kényszerít senki sem, hogy szlováknak adja el a házát!
  Eladhatja rajkainak is, csak lehet hogy akkor pár millióval kevesebbet kap érte!
  Akkor ő is magyarellenes, eladja a hazáját?

  Beszéltem az említett emberrel, az egész csak kitaláció, rágalmazás, lázítás. Rendőrségen már bejelentést tett.
  Úgy gondolom, hogy a hétfői határzár alkalmával nem történt semmiféle atrocitás, ezért ki kellett találni valamit.

  Sajnos az említett weboldal pedig kirak mindent, ami idegenellenes, azt is, aminek nincs valóságalapja.”
 • 14. pancser 2008. november 13. 23:41
  „A szlovákok miatt ment föl az ingatlanok ára? Meg a magyarok miatt, mert kettőn áll a vásár. Rajka közel van Pozsonyhoz, ez nem hátrány hanem előny. Ezt már sokan megtapasztalták, azt nem mondom, hogy egy nagyváros közelségének nincsenek hátrányai, de az előnye több. Boldog Rajka, sokan szeretnének olyan helyzetben lenni mint a rajkaiak, az ország sok bivalyb....d településén.”
 • 13. Tapmancs 2008. november 13. 20:50
  „Igen, ez nem ellentmondás. Szerintem a legtöbb fiatal inkább tud vásárolni egy régebbi házat mint egy új építésébe belefogni. A telek ára csak egy kis része egy házépítés költségeinek.”
 • 12. Imcsi 2008. november 13. 20:17
  „Tapmancs! Tudtommal a falubeliek kedvezményes áron vehettek telket! Csak akkor borult ki a bili, amikor valaki(k) gyorsan eladták a házukat jó pénzért szlováknak, majd jelentkeztek a majdnem ingyen telekért! Eredetileg az önkormányzat valószínűleg az első lakáshoz jutást akarta segíteni, nem pedig ezt!”
 • 11. larong 2008. november 13. 18:42
  „Csendben kérdezem: ki hisz egy totyesznek? Hisz csak rá kell nézni.... és a mi ál-magyarjaink máris hazánk ellen fordulnak...”
 • 10. Tapmancs 2008. november 13. 18:17
  „pancser, nézd már meg hogy mit írtam: "rajkai fiatalok".

  Ha valami iránt nő a kereslet, akkor annak felmegy az ára. Jelen esetben elég ennyit tudni a piacgazdaságról. És a rajkai ingatlanárak a szlovákok miatt mentek fel, ezen nincs mit vitatkozni.”
 • 9. Tco99 2008. november 13. 17:59
  „Az őrző-védő szolgálatnak köze van az ingatlanbefektetésekhez.
  A csávó meg ne hazudozzon itt össze- vissza.”
 • 8. pancser 2008. november 13. 17:13
  „"Tapmacsnak"! Persze erről is a szlovákok tehetnek, hogy a rajki fiatal nem tud telket venni magának. Nem inkább a rajkaiak? Annyi fogalmatok nincs a piacgazdaságról mint a kurvának a jámbor életről! Majd bemegy a a vevőjelölt a tulajhoz, az meg ránéz, ha tetszik a szem eladja, ha nem meg nem. Most ezek szeint igazolványt is kellene kérni, sőt beszéltetni is kéne. Csakhogy ilyen eladó meg nem született, csak néhány magát fajtisztának valló magyar akinek nagyanyja szlovákul beszélő zsidóval feküdt össze titokban, csak az unoka ezt nem tudja még!”
 • 7. patriot 2008. november 13. 16:25
  „...így lett Kovács Máriából Maria Kovacova!
  "2010 Jan Slota bejelenti Rojkovice (Rajka) ős szlovák városban néhány fasiszta magyarul beszélt a közhivatalokban,és magyar zászlót láttak néhány házon október 23án! Erre reagált a ma már parlamenten kívüli Eörsy Mátyás,hogy ezeket a szélsőséges elemeket el kell távolítani a saját otthonaikból mert bomlasszák a szlovák és a magyar nép megbonthatatlan barátságát!"”
 • 6. Tapmancs 2008. november 13. 16:06
  „pancser, erről ugye megkérdezted azokat a rajkai fiatalokat is, akik a szülőfalujukban szerettek volna letelepedni, de a szlovákok miatt az egekbe szökött ingatlanárak miatt csak más településen volt/van erre lehetőségük?”
 • 5. pancser 2008. november 13. 15:51
  „Ez ügyben nem veled vagyok "árpádsávos"(nyilasok reinkarnációja), hanem a szlovák családdal. Éljenek békében Rajkán, meg az egész környéken, meg a tágabb MO-n!”
 • 4. pancser 2008. november 13. 15:47
  „Akik egy ártatlan családot, asszonyt gyerekeket fenyeget nemzeti gyűlöletből, kattanjon a csuklóján bilincs! Azt hiszem elege van már a gyűlölködégből a legtöbb magyar embernek. Üdvözlöm a magyar őrző-végő cég szép gesztusát, gratulálok. Magam is a szlovák család védelmét végezném, ha arra kerülne a sor, ostoba hőzöngő nacionalistáinkkal szemben.”
 • 3. árpádsávos 2008. november 13. 15:46
  „Mit keresnek itt? Talán magyarok? Ha nem, akkor takarodjanak haza!!”
 • 2. páctivald 2008. november 13. 15:36
  „Nem lehetne már befejzni a hangulat keltést?!
  Hetente 3-4x járok Pozsonyba és semmi gondom velük.
  Maroknyi szélsőséges hőzöngése,politikusaink pedig adják alájuk a lovat,mert ezzel el lehet terelni a figyelmet a lényeges dolgokról.

  És most lehet fröcsögni!”
 • 1. zhall 2008. november 13. 15:35
  „Mikor a hóhért akasztják...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedély nélkül tartott puskával ölt a rigyáci szomszéd

Házának teraszáról lőtte le a mellette lévő telken tartózkodó szomszédasszonyát az az idős férfi,… Tovább olvasom