Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Megérzi a halál közeledtét egy providence-i macska

Egy providence-i (Rhode Island) idősek otthonában él az a macska, amelyik arról nevezetes hogy képes előre megérezni az intézmény lakóinak közeli halálát. A kétéves Oscar különleges képességére egy biokémiai folyamat a magyarázat a szakemberek szerint.
A kandúr az otthonban nőtt fel, és néha meglátogatja a lakókat betegágyuknál. Az illető általában pár órával később meghal. Dr. David Dosa, aki egy New Englandi orvosi folyóiratban tanulmányt publikált Oscarról, elmondta, hogy a macska már 25 idős gondozott halálát jelezte előre. Mikor Oscar megjelenik az egyik beteg ágyánál, az orvosok már tudják, hogy ideje étesíteni annak családját. Joan Teno, a providence-i Brown Egyetem professzora szerint a macska különleges képessége egy biokémiai folyamat eredménye: nincs rá pontos magyarázat, de a kutyák és a macskák olyan dolgokat is megéreznek, amit az emberek nem.

Dr. Dosa egy konkrét esetről is beszámolt: Oscar egyszer megjelent a 313-as szobában fekvő idős néninél. Az orvosok értesítették a családot. Az idős hölgy unokája megkérdezte édesanyjától, miért van ott a macska, aki így válaszolt neki: "segít nagymamának eljutni a mennybe". A néni fél óra múlva meghalt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két lakás égett ki a villámcsapott debreceni társasházba

Két lakás égett ki kedd este Debrecenben, amikor villám csapott egy társasházba. Tovább olvasom