Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Megérkezett az első gólya

Megérkezett Charlie, a vörsiek tavaszt hozó gólyája. A szeretett és hűséges madár 12. éve hoz színt a falu életébe, és ad beszédtémát az ittenieknek.
A hírről a Kis-Balatonhoz közeli somogyi település polgármestere, Farkas László számolt be.  A gólya érkezése akár korainak is tekinthető, hiszen sok éven át napra pontosan február 26-án hozta a tavasz hírét. Igaz, néhányszor előfordult, amikor csak márciusban jött vissza, amit a helybeliek a hosszú téllel és madaruk megfontolt előrelátásával magyaráztak.

Most azonban időjóshoz méltón, verőfényes napon tért vissza a mintegy félezer lakosú falu madara, és mivel más gólya érkezéséről még nem hallottak a vörsiek, így nem tartják kizártnak, hogy Charlie ezúttal is elsőként érkezett.

Ahogy a korábbi években, a polgármester az idén is nagy várakozással figyelte napokon át házának ablakából a szemközti villanyoszlopon megépült fészket, remélve, hogy a vörsieknek örömet, egyben hírnevet szerző gólyájuk ezúttal sem hagyja őket cserben, és egészségesen visszatér.

Charlie szinte védjegye lett a falunak, érkezésének híre mindig futótűzként terjed, és ilyenkor nincs hiány az őt köszöntő látogatókban.
A gólya - akárcsak korábban - egyedül tért vissza: párja érkezése előtt ugyanis rá hárul a fészek takarításának, csinosításának feladata. A gólyapár az őszi távozásig két-három fiókát szokott felnevelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adócsalás gyanújában Bajnai? - A kormányfő reagál

Sajtóhírek szerint a Bajnai Gordon kormányfő által korábban vezetett ciprusi cég nem nyújtott be… Tovább olvasom