Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Megérdemeljük a finom ételeket

Még néhány nap és magunk mögött hagyjuk a 2006-os évet. Ha valamikor, akkor szilveszterkor megérdemeljük a finom ételeket, italokat.

Aztán eljön a rettegett másnap, amikor mindenhol fáj, fogadalmat teszünk, hogy mi aztán soha, de soha többet nem fogyasztunk alkoholt. Csakis egészséges ételeket eszünk. A fertőszéplaki Horváth Andrea volt ezúttal segítségünkre, hogy kis ízelítőt adjunk a szilveszteri menüből, és ajánlott olvasóinknak a másnaposságot enyhítő ételeket.

A fertőszéplaki Horváth Andrea jól érzi magát a konyhában. Nem esik kétségbe az új receptek láttán, és már igazi profiként süt, főz. Persze a családja legnagyobb ö r ö m é re. Az már most bizonyos, hogy az év utolsó napja Andreánál sütéssel, főzéssel telik majd el. Vasárnap reggelodateszi főni a kocsonya alapanyagait. Szigorúan zselatin nélkül! Ezt követően jönnek sorra az aprósütemények, harapnivalók. A nap egyik elengedhetetlen étele a lencse. Szárnyas ne kerüljön az asztalra. Malac viszont igen, mert azt mondják, az szerencsét hoz. Éjfélkor pedig korhelyleves. Természetesen a virsliről sem szabad elfelejtkeznünk. Igaz, sokak szerint ma már nagyon nehéz jó virslit kapni. Mert ami most van, az már vagy főzés közben szétesik, vagy ízetlen. A legjobb tehát, ha például a virslit jófajta húsos kolbásszal helyettesítjük. Kis s ze re n c s é ve l beszerezhe - tünk hozzá tormát. Frissen reszelve nemcsak ízletes, hanem a torkot is tisztítja. Andrea szeret főzni. Bár hétköznaponként nem sok ide jut rá, de a hétvégén bőségesen behozza a lemaradását. Jól érzi magát a konyhában, mint mondja, már tízéves kora óta süt, főz. Az elmúlt időszakban rengeteg receptet halmozott fel, ugyanakkor még mindig akad újakra. Nem esik kétségbe, ha valamilyen új ételleírásra bukkan. Már első olvasás után látja, miként fog mutatni az étel. Amennyiben nem tetszik neki, akkor átalakítja. Amikor a család összejön ünnepelni, Andrea feladata az ételek elkészítése. Mindig úgy próbálja összeállítani a menüt, hogy mindenki megtalálja azt, amit igazán szeret. Hiszen ez a legfontosabb, és nem az, hogy rossz szájízzel fogyasszuk el az ételt. Szilveszterkor az ételek mellett az alkohol is kiemelt szerepet kap. Andrea szerint az a legjobb, ha már az est folyamán, de lefekvés előtt mindenképpen, bőséges mennyiségű ásványvizet fogyasztunk, hogy a folyadékveszteséget pótoljuk. A szénsavmentes változat a célnak a legmegfelelőbb,ugyanis a szénsavvalaz alkoholis hamarabb a fejünkbe száll. Ajánlott a magnéziumhiányt is azonnalpótol ni, néhány pezsgőtabletta csodákra képes. A másnapot legjobb egy bőséges reggelivel indítani! A friss gyümölcs, a korpakészítmények és az ásványvíz kitűnően pótolják az elvesztett ásványi anyagokat és vitaminokat, de a kiadós sonkás rántotta vagy a hering is meghozza a várt hatást.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitöltötte a gáztámogatási kérelmet?

Tovább olvasom