Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Megemlékezés Diana hercegnő halálának 10. évfordulóján

A tíz évvel ezelőtt, 1997. augusztus 31-én elhunyt Diana hercegnő szűk családja, barátai és néhány magas rangú politikus (köztük Gordon Brown brit miniszterelnök) vett részt azon a szertartáson, melyen a tragikus autóbalesetben életét vesztett walesi hercegnőre emlékeztek.
Családja, barátai és tisztelői gyűltek össze a Királyi Lovas Testőrség londoni laktanyájának kápolnájában, hogy megemlékezzenek a tíz évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt Diana walesi hercegnőről.

Gordon Brown miniszterelnök és néhány magas rangú vendég mellett csak a szűk család vett részt a megemlékezésen. Nem volt viszont jelen Camilla Parker Bowles, Károly herceg második felesége.

A kápolnába egyébként 700 ember fér el, ennek ellenére csak 450-en kaptak meghívást a rendezvényre. A Vilmos és Harry herceg, valamint Diana szülei által összeállított vendéglistáról lemaradt például Mohamed Al Fayed, Dodi apja. Igaz, Mohamed Al Fayedet egyik lánya képviseli a szertartáson.

"Ő volt a legjobb anya a világon"

Elsőként Diana és Károly nagyobbik fia, Vilmos herceg mondott emlékező szavakat a 23. zsoltár felolvasásával. Öccse, Harry herceg saját szavaival emlékezett tíz éve elhunyt édesanyjára: "Amikor még velünk volt, természetesnek vettük a jelenlétét. Soha nem múlt el pillanat, hogy ne mutatta volna ki irántunk érzett szeretetét. Ő volt a legjobb anya a világon".

A herceg visszaemlékezett arra, hogy az édesanyjuk adta az utolsó puszit lefekvés előtt és édesapjukkal együtt biztonságos és kiegyensúlyozott gyerekkort biztosított számukra.

"Hihetetlenül sokkoló ilyen fiatalon elveszíteni egy anyát" - mondta Harry herceg, aki szerint Diana imádta a mókát, és természetéből fakadóan nagylelkű volt.

"Minket is és oly sok más embert is boldoggá tett" - tette hozzá a tíz éve elhunyt Diana hercegnő kisebbik fia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

140 forintot raboltak a 92 éves nénitől

Rablótámadás áldozata lett egy 92 éves újfehértói asszony. Az idős nőre szerda éjjel tört rá egy… Tovább olvasom