Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Megelégelték Amerikában a média trágárságát

Az Egyesült Államokban a hatóságok megelégelték az egyre jobban terjedő trágárságot és szabadosságot tévékben, rádiókban. Törvény született ennek drákói rendszabályozására. A közvélemény örül és üdvözli a kezdeményezést, de azért a dolog csak félsiker. Ugyanis kizárólag a földi sugárzású médiára vonatkozik, a kábelszolgáltatókra nem. Hát, az üzlet, az üzlet!
Az Egyesült Államok Kongresszusában ugyan nem ritkák, sőt, mondhatnánk rendszeresek a pártfrakciók közötti keresztbeszavazások, olyan egységesen azonban ritkán voksolnak a honatyák, mint tették a minap, az éterben keringő illetlenségek ügyében. A képviselőház 379 szavazattal 35 ellenében fogadta el azt a törvényt, amelynek értelmében az illetlenségek sugárzásáért, az eddiginél súlyosabban büntethetők a rádió- és televízióállomások. Bush elnök már alá is írta a törvényt, amely így hatályba lépett.

Az államfő egyébként úgy nyilatkozott, hogy bár az amerikai gyermekek neveléséért a szüleik a felelősek, mindamellett a szövetségi kormánynak módja van rá, sőt, kötelessége is, hogy segítse őket ebben. A szülők birtokában ugyan van egy olyan hatékony eszköz, mint a rádió- és tévékészülékek kikapcsoló gombja, de azért a rádió- és tévétársaságok is felelősek a felnövekvő nemzedék neveléséért, minthogy ők határozzák meg, hogy mit sugároznak az éterbe.

Mint kiderült, még alig néhány esztendeje a szövetségi, vagyis az országos hatóságokhoz, évente csak több száz panasz érkezett, mostanában már több százezer érkezik a műsorokban elhangzó közönségességekre.

A most elfogadott törvény teljességgel megtiltja a műsorszolgáltatóknak, hogy nyíltan szexuális vagy kifejezetten erőszakos jeleneteket, illetve trágár szavakat sugározzanak. A tizennyolc és huszonkét óra közötti műsorok esetében pedig még ennél is szigorúbb a regula.

A törvény megsértéséért a Szövetségi Távközlési Bizottság az eddigi bírság tízszeresét róhatja ki a vétkes műsorszóró cégre. Ennek a bírságnak a maximális összege pedig 325 ezer dollár, azaz mintegy hetvenmillió forint. A szabályozás csak a földi sugárzású csatornákra vonatkozik, tehát a műholdon és a kábelen sugárzott műsorokra nem.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett… Tovább olvasom