Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megégtek az utasok: gejzír a buszon!

Szombathely - Négyen megégtek, amikor egy szombathelyi helyijáratos buszon forrő gőz került az utastérbe. Egy 12 éves fiút speciális kezelésre Győrbe szállítottak, még nem dőlt el, hogy műtétre szükség van-e.
A reggeli csúcsforgalomban várakozott a helyi járat, amikor riadalom támadt az utasok között. A vezető mögött ülő és álló utasok akkor estek pánikba, amikor a lábuk alól forró gőz tört fel. Egy a motortérből előre vezető vízcső meghibásodásott, a forró gőz egy szerelőnyíláson keresztül jutott az utastérbe, négy utas sérült meg. Mind a négyen a lábukon. - írja a Vas Népe.


A bűnös cső
A bűnös csőEgy 12 éves kisfiú lábán elszenvedett égés kiterjedtebb és izületet is érintett, ezért speciális ellátás céljából a győri kórházba vitték.


 
Még nem dőlt el, kell-e műteni a kisfiút

A 12 éves kisfiút a győri Petz-kórház égésplasztikai szakorvosai kezelik, dr. Jakabos Péter osztályvezető főorvos a kisalfold.hu érdeklődésére kedden reggel elmondta: a beteg állapota "teljesen kielégítő", de elképzelhető, hogy műteni kell - ez néhány napon belül eldől. A család kérésére a kisfiúhoz nem engedik a sajtót, érthető módon az első most a gyógyulása.


Két felnőtt utas sérülése nem súlyos, azonban egy 13 éves lányt a szombathelyi kórházban ápolnak. Állapota nem ad okott az aggodalomra, előreláthatólag sérülése nyolc belül gyógyul.


Orsovai János buszvezető a meghibásodott alkatrészt mutatja
Orsovai János buszvezető a meghibásodott alkatrészt mutatja


A 22 éves Ikarus 280-as buszban számtalan gumicső található, balszerencse, hogy éppen a vezető mögött, és pontosan a szerelő nyílás alatti szakadt el.

Tetézte a bajt, hogy a két bilincs között részen, de nem oldalt, vagy alul, hanem éppen felül szakadt szét a belül vászonnal borított gumicső, a gőz ereje felnyomta a szerelőnyílás fedelét, ami nem csavaros rögzítésű.


A teljes cikket elolvashatja itt:

Olvasóink írták

 • 4. jereváni 2009. május 20. 10:54
  „Igaza van povlacsek! Sopronban is hasonló a helyzet és még a női vezetés ráadásul nem áll a helyzet magaslatán:az egyenruhát követelik no de milyen buszokon.Némelyik busz olyan,hogy nemcsak a vezetö,de az utas is hozzáragad.Előbb a tisztaságot kellene követelni aztán az egyenruhát.”
 • 3. maziedina 2009. május 19. 13:51
  „Én tudok egy olyan esetről, amely a mostanihoz hasonló, ez Győr-Moson-Sopron megyében történt.
  Egy helyközi járaton - hozzáteszem nyári melegben - egy a fűtési rendszerhez tartozó cső durrant szét a hátsó egymással szembefordított (négyes) ülés alatt.
  Az ott ülő hölgy lábai csúnyán megégtek a forró víztől. Egy, a buszon utazó ápolónő segített neki a fájdalom enyhítésében.
  Azóta megnézem, hogy a buszon hova ülök!”
 • 2. povlacsek 2009. május 19. 12:10
  „Sajnos ez a probléma országos szintü, minden Volán vállalatnál fennáll. Olyan elhanyagolt műszaki állapotu buszokkal dolgoznak, ha azt az utasok tudnák, nem szállnának fel. Rendszeres meghibásodások egy buszon naponta előfordulnak többször is. A hibákat nem javitják ki!!!!! Ha a gépkocsivezető szóváteszi, akkor elbocsájtással fenyegetik. Itt nem azzal van a baj, hogy 22 éves a busz, hanem a karbantartás hiányával. Papiron minden rendben van, de nem a valóságot tükrözi. Jobban oda kellene figyelni ezeknek a vállalatoknak arra, hogy üzembiztos, a közuti közlekedésre alkalmas járműveket engedjenek forgalomba!
  Én az ország másik végéről írok, de úgy látom máshol sem jobb a helyzet. Sajnálom azokat a gépkocsivezető kollégákat akiknek ilyen lerobbant buszokkal kell dolgozni. Talán olvassák hozzászólásomat olyanok is akik illetékesek az ügyben. Kérem tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ilyen és hasonló esetek ne fordúlhassanak elő! Ne csak a formaruhára, a buszvezetők ellenőrzésére, de a járművek MŰSZAKI ÁLLAPOTÁRA is figyeljenek!”
 • 1. pisti83 2009. május 19. 10:51
  „Mit ha a balkánon lennénk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apollo Tyres: búcsú Magyarországtól

Megpecsételődött az Apollo Tyres gumiabroncsgyár Magyarországra tervezett beruházásának sorsa - írja… Tovább olvasom