Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Megduplázódott a mobiltelefon felhasználás

A telekommunikációs szövetség (ITU) adatai szerint a világon ma nagyjából 1,5 milliárd mobiltelefon-elõfizetõ él, ami egyrészt a Föld lakosságának negyedét teszi ki, másrészt kétszerese a 2002-es értékeknek.
A fellendülésért leginkább a fejlődő gazdasággal rendelkező országok felelősek, a bővülés dinamikája meghaladja a vezetékes telefonvonalak vagy az internetkapcsolatok számának növekedését.

A legtöbb új előfizetés Indiában, Oroszországban és Kínában köttetett meg, és ezek a területek nem csak a növekedés mértékében, de abszolút értékben is lekörözik a már telített piacú nyugati országokat. Jellemző adat például Kína előretörése, itt 310 millió előfizetőt értek el idén júliusra, ami ugyan csak a negyede a kínai lakosságnak, ám jóval több, mint az USA teljes népességének összlétszáma.

A fejlődés mértéke Oroszországban is döbbenetes, szeptemberre elérték a 60 millió előfizetőt, míg egy évvel korábban 36, 5 milliónál tartottak a szolgáltatók. Azért az internetnek sem kell szégyenkeznie, a referenciaszámokként megadott adatok szerint a 2000-es 400 millió felhasználó száma mára 700 millióra nőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premierfilm: Polar Expressz

Egy kisfiún erőt vesz a kétség. Már majdnem biztos benne, hogy a Télapó nem létezik és a karácsony… Tovább olvasom