Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megduplázódott a HIV-esetek száma Európában

Nyolc év alatt megduplázódott a jelentett HIV-esetek száma az EU-ban, s az új fertőzöttek fele a 15-25 éves korosztály tagja. A Bizottság kampányban próbálja figyelmeztetni a fiatalokat arra, hogy a HIV/AIDS még mindig gyakori.
A HIV-fertőzésekről szóló legfrissebb jelentés szerint az EU-országokban 1998 és 2005 között csaknem duplájára nőtt az esetek száma. Észtország kétszer több új fertőzöttet jelentett, mint a többi tagország átlaga és Portugáliában is meglehetősen nagy az új fertőződések száma. Legtöbbször heteroszexuális kapcsolat útján terjed a betegség, s a legfrissebb esetek 50 százaléka a 15-25 éves fiatalokat érinti.

Az AIDS megelőzésével kapcsolatos legutóbbi Eurobarometer-felmérés azt mutatja, hogy a fiatalok egyre kevésbé vannak tudatában a betegség veszélyének. Becslések szerint továbbá a fertőzött európaiak egyharmada nincs is tudatában annak, hogy HIV-fertőzött.

A Bizottság a héten új kampányt indított, AIDS-remember me? címmel, amelynek célja annak tudatosítása, hogy a HIV/AIDS még mindig velünk van. A fiatal európaiakat arra kérik, hogy nézzék meg az interneten azokat a rövid klipeket, amelyek európai HIV/AIDS kampányok keretében készültek. A legjobbakra szavazhatnak is. A 15-25 éves számára pályázatot is kiírtak a HIV-vírus veszélyeit bemutató reklámszpot forgatókönyvének elkészítésére.

A HIV-fertőzés európai megelőzéséről 2007. március 12-13-án, a német elnökség ideje alatt tartják meg a következő nagyszabású európai konferenciát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsává vált kötényében a kenyér

Hétszázhetvenöt éve, 1231. november 17-én halt meg Árpád-házi Szent Erzsébet (Türingiai Szent… Tovább olvasom