Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Megbízott igazgató a Széchenyiben

Kapuváron Hámori György polgármesterré választását követően megüresedett a Széchenyi-iskola igazgatói széke. A napokban az önkormányzat Horváth Lászlót, az iskola tanárát bízta meg az igazgatói teendők ellátásával. Az új vezető nemcsak egy évre, hanem hosszabb távra is tervez.
Kapuváron a Széchenyi István Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat élére Horváth Lászlót nevezték ki. Az új igazgató negyvenéves, nős. Egy kétéves kislánya van, felesége szintén pedagógus.
– Családunkban mindig is meghatározó volt a kiegyensúlyozott érzelmi nevelés, a következetes és szabad légkör. Érettségi után képesítés nélkül dolgoztam Osliban és Vitnyéden. Nyaranként a város balatonakali táborában dolgoztam. Kapuváron 1987-ben kezdtem tanítani a Pátzay-iskolában, ahonnan 1995-ben átszervezés miatt pár kollégámmal és a tanítványainkkal együtt a Széchenyibe kerültünk. 1990-től foglalkozom a sajátos nevelést igénylő tanulókkal – mondta az új igazgató.
Horváth László egy felsőfokú képesítéssel és három főiskolai diplomával rendelkezik, jelenleg is tanul a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola gyógypedagógus-szakértő és vezető tanári szakán, és párhuzamosan az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarán. Az eddigi intézményvezető kérte fel az iskola további irányítására.
„ Iskolánk szakmai színvonala elismert. Célom és kötelességem, hogy ezt a nívót megtartsam, valamint új ötletekkel, kollégáim összefogásával új eredményeket érhessünk el.”
– Megbízatásom egy évre szól, de terveim között szerepel, hogy pályázzak egy hosszabb ciklus elnyerésére – fogalmazott Horváth László.
Az igazgató szeretné, ha kollégái, a diákok, valamint a szülők szívesen lépnék át az iskola küszöbét. Ezért szükség van a technikai feltételek javítására is. Fontos feladata a nyílászárók cseréje és a vízvezetékrendszer korszerűsítése, az udvar színesítése új játékokkal, parkosítással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ismert ember a legjobb reklám

Amikor Cserhalmi György megjelent a CIB Bank reklámjában tíz évvel ezelőtt, esztéták, filmkritikusok… Tovább olvasom