Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Megasztárosok a sikerről és a szerelemről

Szabó Eszter és Varga Ferenc élete megváltozott a Megasztárnak köszönhetően, de nem csak zenei téren. Ferenc elhagyta családját egy új szerelemért, Eszter pedig gyermeket vár egykori vetélytársától, Kontor Tamástól. A zenén kívül erről is kérdeztük őket.
Szabó Eszter nem gondol házasságra. Fotó: TV 2
Amikor Szabó Eszter, a Megasztár harmadik szériájának versenyzője Szegeden járt, egykori együttese, a Magna Cum Laude is városunkban koncertezett. Eszter nosztalgia nélkül beszélt a magnás fiúkról. Az interjú alatt a lány korábbi versenytársa és születendő gyermekének apja, Kontor Tamás mellettünk pengetett rózsaszín gitárján.

Ami szóba jöhet
– Fontosnak tartottam, hogy elénekeljem a műsorban a Magna Cum Laude egyik számát, mert úgy gondoltam, hogy ez jó reklám nekik. Mindezek ellenére a rádió riportokban azt mondják, hogy én csak azért voltam az együttes tagja, mert az énekesük éppen betegeskedett. Nem betegeskedett, hanem elhagyta a csapatot, mert az első lemez nem fogyott. Ezek után örülök, hogy külön lépünk fel. Még mindig azt gondolom, hogy szakmailag megérdemelték a reklámot. De nem akarom tartani velük a kapcsolatot.
Zenélni viszont természetesen akar. Változatos lemezt készítene, amely akár populáris is lehet. „Kamu rock", vagy divatzene azonban szóba sem jöhet.
– Azt lehetetlen megvalósítani, hogy metál számot magyar népzene kövessen, de jó lenne, ha a sokféleség hatása érezhető lenne.
Eszter élete nem csak a zene miatt változik, a Megasztárban megismerte Kontor Tamást, akivel közös gyermekük születik. Arra a kérdésre, hogy vágyott-e ekkora változásra, így válaszolt:

Gyerek és zene
– Kívülről sokkal nagyobbnak látnám a változást. Nem csodálkozom rá minden pillanatban, hogy te jó ég, tavaly nyáron még színházba jártam, a barátaimmal találkoztam, naponta 15-20 kilométereket kerékpároztam. Akkor fejeztem be a főiskola első évét Békéscsabán személyügyi szervező szakon. El fogom végezni, de most halasztok a gyerek és a zene miatt.

Eszter terhességének negyedik hónapjában jár, ami a legtöbb várandós számára kellemes időszak.
– A legtöbbnek igen, nekem nem. Én csak kicsit érzem jobban magam. Ez a meleg elviselhetetlen. Elöl ülök a buszban, hogy ne legyek rosszul, de ott meg nincs légkondi. De ennél sokkal nehezebb körülmények között is vállaltak már gyereket.

A házassággal kapcsolatos kérdésünkre csak ennyit mondott: még nem volt szó róla. Visszatértünk hát a Megasztárhoz, ami Eszter szerint arról szólt, hogy életképes tehetségeket fedezzenek fel, a tehetségek pedig választ kapjanak.
– Szakmai válaszok helyett én emberileg tanultam a műsorból. Korábban gyerekes gondolataim voltak egy csomó mindennel kapcsolatban. Például: ha én becsületes vagyok, akkor más is becsületes, ha más nem becsületes, akkor majd megbánja.

És hogy jó volt-e mindezt megtudni?
– Tudni mindig jó. Jó hogy tudom, de azokban a pillanatokban nem volt nagy öröm.

Varga Ferenc most boldog. Fotó: Frank Yvette
Pély Barnabás, egykori Megasztár- zsűritag szerint a tehetségkutató célja az volt, hogy frontembereket fedezzen föl. Varga Ferenc, a verseny harmadik szériájának második helyezettje igazi frontember. Azt mondja: ha a nyári turné befejeződik, visszatér saját dolgaihoz, vagyis együtteséhez, a Midnight Blue-hoz. Hozzáteszi: ha hívják őket, szívesen fellépnének Szegeden is. A zenekar lemeze egyébként gőzerővel készül, de Varga előbb még a tehetségkutatóban megismert szerelmével, Balássy Bettivel ad ki duett lemezt. Ezzel párhuzamosan a lány is dolgozik egy albumon saját, Boszorkák nevű együttesével.

Már válogathat

– Fontos volt, hogy egy kicsit előrébb vigyük a hat éve létező Midnight Blue zenekar szekerét, és hogy ez rajtam keresztül zajlik, az jó dolog. Hála istennek kaptunk lemezajánlatokat, konkrétan ötöt. Abba a hihetetlen helyzetbe kerültünk, hogy válogathatunk. Mindig zenélni szerettem volna, ez volt a vágyam. Jazz tanszakon tanultam mint dobos, a bluest is szeretem, sok előadó elvarázsolt, például Gary Moor. A funky műfajban a Tower of Power az egyik kedvencem, de populáris műfajból is rengeteg emberkét szeretek.

A zenekar szomorkás neve – Midnight Blue – egyrészt félrevezető, másrészt a véletlenen múlt. Félrevezető, mert nemcsak lassú bluest, hanem funkyt, jazzt és rock and rollt is játszanak, és a véletlen műve, mert a kezdetekkor egyszerűen elfelejtették elnevezni magukat. Amikor első koncertjük előtt a szervező felhívta őket és a nevüket tudakolta, csak mondták, ami először az eszükbe jutott: midnight és blue.

Egy hullámhosszon

Bár Varga a turné után együtteséhez visszatér, családjához – feleségéhez és két gyermekéhez – nem. Balássy Bettiről, szintén zenész barátnőjéről így beszél:
– Nagyon egy hullámhosszon mozgunk mind zeneileg, mind emberileg. Boldog vagyok.
Arra a kérdésre, hogyan viseli, hogy egy ország ítéli meg magánéleti döntése miatt, elmondta:
– Úgy gondolom: engem nem ítélhet meg a családomon kívül senki. Ami történt, az rám tartozik és a feleségemre. Hála istennek közöttünk mindig minden rendben volt, és ezután is rendben lesz. Úgyhogy csalódást kell okoznom azoknak, akik azt gondolják, hogy botrányokkal tarkítottak a mindennapjaink. A gyerekek is most voltak nálunk, és nagyon jól érezték magukat. Szerintem ítélje meg mindenki a saját maga életét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú horgászok huszonötödik nyara Ásványrárón

Nyolckilós ponty, kétkilós balinok, kiló körüli csukák és sok keszeg akadt idáig az ifjú pecások… Tovább olvasom