Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Megasztár: soproni lány, győri fiú

Győr-Moson-Sopron - A Megasztár 4 szombati elődöntőjében tizenöt versenyzőből 10 jutott a fináléba. Köztük a soproni Nguyen Thank Hien és a győri Fekete Dávid. Az adás után nyilatkoztak a Kisalföldnek.
Sok izgalmat hozott a TV 2 Megasztár 4., szombati adása, a Top 15, amely tíz embernek a fináléba jutást ígérte; ötnek viszont a távozást a tehetségkutató műsorból. Az izgalmas végkifejlet leginkább a győri Fekete Dávidra volt igaz, aki a közönség szavazataival jutott a legjobb tíz közé; a soproni 14 éves kislányt, Nguyen Thanh Hient viszont a zsűri (Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós, Mester Tamás és mostantól Friderikusz Sándor) egyenes ágon továbbjuttatta. Ilyen még nem volt, hogy a Megasztár döntőjében két megyei indulóért is szoríthatunk, s mindkét énekes bízik is abban, hogy számíthat a hazaiak szavazataira. Az elődöntő másnapján természetesen a kulisszatitkokról is kérdeztük a résztvevőket, akik zenei karriert remélnek. Az biztos viszont, hogy szombaton az is megtapasztalhatták, hogy ebben a műsorban a könnyek is kicsordulnak.

Nguyen Thank Hien
Nguyen Thank Hien


Nguyen Thank Hien 14 éves, s nem ő legfiatalabb a döntőbe jutottak között. A 13 éves Tóth Lüszivel kedvencei a zsűrinek, s nyilvánvalóan a nézőknek is. Hien őszintén mondja: számít arra, hogy a nézők megszeretik, s talán fiatal kora miatt könnyebben a szívükbe zárják, de nem hiszi, hogy csak ez elég lenne a győzelemhez. De ne ugorjunk ekkorát az időben, hiszen messze még a vége, előbb a szombati elődöntőről kérdeztük: „Nem voltam teljesen biztos abban, hogy a nyolc biztosan döntős között leszek. Bár a zsűri pozitív véleménye megnyugtatott valamelyest. Nem féltem különösebben Friderikusz Sándortól, akit még nem ismerek, hiszen most találkoztunk először. De elfogadom az ő kritikáját is, mint ahogy bárki másét.

Hien ennyi időt még soha nem töltött külön a szüleitől, de mint mondja, tud magára vigyázni, bár kétségtelenül hiányoznak. A 18 éves Nkuy Soniával osztozik egy szobán a Megasztár-lakásban, s a műsor miatt jelenleg magántanuló az iskolában. „Félévkor leteszem a vizsgákat, halasztani nem szeretnék." Fiatal kora ellenére pontosan tudja, mit várhat a Megasztár 4.-től: „Zenei karrier elindulását, amit nagyon szeretnék."
Fekete Dávid bemutatkozó anyagában ez szerepel: „Nagyon sok mindent köszönhet az édesanyjának, tizenöt éves korától ő biztatja és támogatja a zenei pálya felé. A Gór Nagy Mária Színitanodába járt, kedveli a musicaleket." Ez eddigi fellépéseiből is kiderült, ráadásul szombaton is musicalrészletet énekelt: „Ez a műfaj áll hozzám a legközelebb, de ez nem jelenti azt, hogy csak musicaleket fogok énekelni. Persze azt látom, hogy egyre népszerűbb ez a műfaj, aminek nagyon örülök, így bízom is abban, hogy emiatt sok szavazatot kapok majd a nézőktől. Mivel a döntőbe is így jutottam be, köszönöm azoknak – gondolom, sok győrinek is –, akik rám szavaztak."

Fekete Dávid
Fekete Dávid

Fekete Dávid, ha a jövőjéről kérdezik, nem társulatban gondolkodik, egyéni előadó, aki önállóan szokott fellépni musicalszámokkal: „Reményeim szerint a Megasztár éppen azt mutatja meg, hogy lehet »poposított« musicalszámokkal sikert elérni."
Végül arról kérdeztük Nguyent és Dávidot, amit a műsorban már nem láthattunk, vagyis hogy mi történt a szombati elődöntő után: „Nagyon nehéz volt elbúcsúzni az öt kiesőtől, s ezt nem azért mondjuk, mert így illik. Egy lakásban élünk, együtt készültünk, ami nagyon összehozta a társaságot.

Most először tapasztaltuk meg, hogy ebben a műsorban könnyek is lesznek,  amit tudtunk persze, de eddig nekünk, tizenötünknek csak a siker és a boldogság jutott. A műsor után a lakásban még kicsit beszélgettünk, aztán a többiek összecsomagoltak, s távoztak. Új fejezetet nyitottunk."

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. georgbb 2008. október 15. 11:30
  „Kedves pan.cser...

  A neved a felfogásod tükre pont nélkül. Miért keveritek az általam is szemétnek minősített valóságshow-kat (győzike, BB,VV,bár és még ki tudja mi...) egy tehetségkutató versennyel??? Anno nem volt pl. Ki mit tud??? Ahol a mai napig híres színészeket énekeseket ismert meg a nagyközönség??? Csak annyit mondok, a szennyet a mocskot ne ebben a műsorban keressétek, hanem ott, ahol olyan emberek válnak "sztárrá" mint jenny, meg a hozzá hasonló, tudás és hang nélküli libák és ökrök...Mert ott nem kérdeznek meg, nem formálhatsz véleményt, csak tudatják, ő az aktuális sztár...Mellesleg nézzetek vissza, hogy a korábbi részekből hány olyan énekes maradt fenn (elárulom sok!) akik színesítik és képviselik!!! a magyar könnyűzenét minőségi munkával a saját erejükre és a nagyközönség támogatására támaszkodva...”
 • 24. Nooormális? 2008. október 15. 10:12
  „Azt hiszem, ennél mélyebbre már nem süllyedhet a Kisalföld.
  Ezt a cikket hozni a címlapon, nos ehhez már jó adag idiotizmus kell.”
 • 23. pan.cser 2008. október 15. 08:00
  „Sajnos ilyen műsorok vannak és bőven van rá vevő. Modern népbutítás egy magántévé tulajdonosainak zsebeit gyarapítandó. Jelentéktelen, tanulatlan vernyogó kandúrok, nyápic lányok, akik lusták voltak zenét tanulni most itt a lehetőség, hogy nehéz évek munkája nélkül sztárok és gazdagok legyenek, gondolják. Sajnálom ezeket az énekes varjúkat, meg azokat is akik szájukat tátva nézik ezt a műsornak nem nevezhető szörnyűséget. Lesz még néhány BB évi a pszichiátrián a jövőben, látjuk hogyan lett milliók kedvencéből szánalomra méltó roncs. Vajon a sok millióból hányan állnak mellette? Eljutottunk oda, ahol az érték nem érték, a tudás nem számít, mutatnak néhány üveggyöngyöt és az elit szűk csoportján kívüli tömeg rohan kezét lábát törve néphülyítő műsorokat nézni. További züllést kívánhatnék, mert űgy látom a tömegnek ez kell. Akik a dolgok mögött állnak elégedettek, megint magas volt a nézettség, több profit, több pénz. Ezeket az ürgéket, nos ezeket bíróság elé vágnám, mert ők azok akik tönkretesznek minden erkölcsöt értéket, erőfeszítést, kártékonyak, mint akiket anno elitéltek egy német városban. Lélekmérgezők!”
 • 22. VVB 2008. október 14. 11:16
  „Dávidot ismerem, tudom hogy nincs hátszele. Ő eddig is a tehetségével jutott el és azzal is fog tovább menni. A műsor pedig azoknak jó, akiknek máshogy nincs esélyük megmutatni azt, ami bennük van. Én, mint szintén zenész nagyjából mindenkire azt tudom mondani, hogy nem a hétszél fújta be ide. Közben lettek kedvencek, ez sajnos látszik a zsűri részéről, és ezt már én sem helyesem. De pont ezért kellett telefont ragadni és csak azért is tolni a szavazatokat arra, ki ezt tényleg megérdemli. Dávidot sajnos tényleg nagyon lehúzták és nagyon ellentmondásos módon, de szerencsére nem tudták kiejteni. Én azt mondom, segítsük ezeket a fiatalokat és ne arra használjuk fel őket, hogy beszólongassunk egymásnak, meg belemásszunk a magán életükbe, meg a másik lelkébe. A jónak örülni kell! Élvezzük, hogy jót is látunk még néha a TV-ben! Nekem ez a véleményem! Shalom!”
 • 21. kekata 2008. október 14. 09:40
  „Én Dávidnak szurkolok. Nagyon szép hangja van és nem értettem egyet a zsűri véleményével. Azért, mert nem popszámot énekelt? Nevetséges. A zsűri pedig szerintem nem odavaló, kevés olyan véleményt hallottam, ami a az énektudással kapcsolatos. Miért fontos az például, hogy valaki fogyókúrázzon? Igaz nem néztem elejétől a végéig... Azzal sem értek egyet, hogy ilyen fiatalon is be lehetett kerülni. Igaz, hogy mindkét kislánynak csodálatos hangja van, egyszer még sokra vihetik, de túl fiatalok még egy ilyen műsorhoz. Szerintem. Hiszen még általános iskolába járnak. Mi lesz a tanulással? Azt ne mondja senki, hogy 13-14 évesen tudják mit akarnak...”
 • 20. georgbb 2008. október 13. 23:30
  „Ennyi barbár eszement embert...
  1,soproni, mert ott él... pont.
  2, ez nem valóságshow, hanem tehetségkutató verseny...pont.
  3, az telefonál aki akar és tudja mennyibe kerül.... pont.
  4, én győri vagyok, pedig nem ott születtem...és???”
 • 19. raffy2 2008. október 13. 21:03
  „én Dávidnak szurkoltam,de sajnos a zsűri nem találta elég jónak,pedig kurva jó hangja van.de aki most odakerült zsűritagnak,az szerintem nem való ilyen műsorba.mindenki maradjon a kaptafánál.szerintem.hajrá Dávid!”
 • 18. Valjan 2008. október 13. 20:25
  „16!
  Ha nem erted az nem az en problemama...Valszeg baj van a felfogasoddal.Ja es ez nem matematika.; :)))”
 • 17. ez_is_1_vélemény 2008. október 13. 19:39
  „ez a műsor egy nagy hazugság: se mega, se nem sztár! ennyi erővel hívhatnánk GAGYI-SZ*R-nak is”
 • 16. ?! ?! 2008. október 13. 19:12
  „Akkor akit Sárának hívnak az éljen Izraelben? :) nem nagyon értem a logikádat, de mindegy :)”
 • 15. P. Ildikó 2008. október 13. 19:11
  „Drága Fekete Dávid!
  Gratulálok a továbbjutásodhoz! Nagyon büszke vagyok Rád! Sok sikert a továbbiakban!”
 • 14. Valjan 2008. október 13. 19:07
  „ja!soproni....;))))
  Ha legalabb hivnak Szabo Katalinnak...akkor valahol egyet is erthetnek veled...Nem az szamit,hogy hol szuletett es kinek a gyermekei..De nem soproni,az sztem vilagosan kitunik.. :)))
  ez olyan,mint a kophaziaknal hivni valakit Kalanyosnak..A Grubits,az igen..az helyetalobb lenne... :)))”
 • 13. funnyka 2008. október 13. 18:42
  „Hien a legjobb, egy őstehetség!
  ha ezt Alicia Keys hallotta volna, biztos elájul! ebben a kicsi vietnámi lányban nagyon nagy fekete hang bújt meg!”
 • 12. ESZT 2008. október 13. 18:34
  „Lehet drukkolni, vitatkozni, attól még egyértelmű a forgatókönyv.
  Telefonálj az pénz, reklámszerzés.
  Tudod ellenőrizni a valóságot?
  NEM.
  A ,,füldugós" majd megmondja.
  Nem a résztvevők tehetségéről szól az egész. természetesen aki odáig jutott az már
  kiérdemelte. De az első 30 utáni válogatás már előre ,,leosztott".
  Talán annyira nem aljasodnak a pénzhajszásban, hogy most egy tiniénekest -(mert még mindegyik messze van a sztárságtól)- hoznak ki győztesnek”
 • 11. ?! ?! 2008. október 13. 18:06
  „Valjan nincs hiba. Ő soproni, a szülei nem magyarok, de ő már itt született. És mielőtt kritizálsz nézz utána, köszi :)”
 • 10. Valjan 2008. október 13. 16:56
  „Mar bocs,kedves es T.szerk.
  A Holgy soproni???Biztos vagy benne???
  Szerintem valami apro hiba "csuszott a toll-keszulekedbe.......”
 • 9. Nycy 2008. október 13. 16:04
  „Nekem semmi bajom a valóság showal, főleg a megasztárral, attól , hogy valaki egy valóság showban szerepel attól még nem biztos, h igénytelen!Osztógép fogalom zavarban szenvedsz!Én Fekete Dávidnak szúrkolok, aki kicsit sem igénytelen mert ismerem, szóval ennyi!”
 • 8. Muaddib 2008. október 13. 15:54
  „Osztógép.Ezeket a sok valóság show-kat én sem szeretem nekem is meg van a véleményem az egészről de talán a megasztár annyiban más hogy oda nem a maga mutogatás hanem tényleg kell egy kis tehetség hogy valakik a végső döntökben is ott legyenek.
  Nem mintha én nagy megasztár néző lennék mert szerintem a most szombati volt talán az egyetlen megasztár műsor amit 70 % ban nézetem.Természetesen én is ha már ott van Fekete Dávidnak
  drukkolok.”
 • 7. osztógép 2008. október 13. 15:13
  „az kell nektek megasztár, valóvilág, meg győzike...sok igénytelen ***moderálva***...”
 • 6. zara 2008. október 13. 14:16
  „Nagyon jók voltatok mind a 2en!
  Gratula! És persze így tovább!!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 66-os győri nosztalgiajárat

Nem akármilyen vén csodajárgány járja a megyeszékhely útjait: amerre a 66-os nosztalgiabusz… Tovább olvasom