Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Megállították a madárinfluenza terjedését

A gyors bevatkozásnak, a baromfitartók együttműködésének és a téli időjárásnak köszönhetően gyorsan és viszonylag kis áldozattal sikerült megállítani Magyarországon a madárinfluenza terjedését. Így az ország ismét madárinfluenzától mentes, szabad a forgalom - mondta Süth Miklós, országos főállatorvos.
Az országban két helyen jelent meg a madárinfluenza, az egyik január 21-én Lapistón, a másik Derekegyházon hat nappal később. Mivel az állattartó telepek gyorsan jelezték a vírus felbukkanását, hamar meg tudták hozni a szükséges intézkedéseket, így még idejében meg tudták semmisíteni a fertőzött állományt és ki tudták jelölni a 3, illetve 10 kilométeres védőzónákat.

A baromfitartók együttműködése mellett, a vírus terjedésének megakadályozásában nagy segítséget jelentett a környéken élők együttműködése is - mondta a Csongrád megyei főállatorvos. Hozzátette: a védőzónák mentén körülbelül 8000 gépkocsit vizsgáltak meg a rendőrök, de egyik járművezetőtől sem kellett semmit elkobozni. Segítséget jelentett még az is, hogy a téli időszakokban általában kevsebb baromfit tartanak a telepeken, ilyenkor ugyanis a fűtési költségek miatt szinte midenhol visszaszorítják a tenyésztést -tette hozzá Szigeti Sándor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom