Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megállapodás

az Urak Asztalánál

A Soproni-hegység Natúrpark Egyesület kezdeményezésére megegyezés született a Soproni-hegységet óvó természetvédelmi szervezetek között. A megállapodás szimbóluma az Urak Asztala (Herrentisch), mely kedvelt kirándulóhely a Soproni-hegység szívében.
Három natúrpark képviselői írtak alá együttműködési megállapodást az Urak Asztalánál arról, hogy mely területeken, hogyan, mikor és kiknek kell egyeztetni a natúrparkok között annak érdekében, hogy harmonikus fejlesztésekre kerüljön sor a jövőben – tudta meg a Kisalföld Taschner Tamástól, a megállapodás kezdeményezőjétől. Régi időkben az Urak Asztalánál találkoztak Sopron, Szikra, Lakompak és Fraknónádasd urai évente egyszer a határszemlék alkalmával. (Lakompak ma a Lánzséri-hegyek Natúrpark, Fraknónádasd a Rozália, Sopron pedig a Soproni-hegység Natúrpark része.) Ma is egy kőasztal található itt, mely utal a múltra és hagyományra, mely jelképesen és valóságosan is összeköti a Lánzséri-hegyek, a Rozália és a Soproni-hegység Natúrparkokat. Az asztal a közös étkezések, baráti beszélgetések, sikeres találkozók helye volt a történelemben és válik ismét a natúrparkok együttműködésének eredményeképpen.
A megállapodás célja a fenntartható vidékfejlesztés eszközeivel egy átjárható, közös kínálatot, hasonló minőségű szolgáltatásokat nyújtó natúrparkháromszög létrehozása, mely a közös természeti és kulturális vonzerőkön és az egyenrangú partnerségen alapszik. A háromszög turizmusa a térség vállalkozóinak hosszú távon megélhetést nyújt és fokozza a versenyképességet. További cél az átjárhatóság, a tájfenntartó gazdálkodás és a turisztikai infrastruktúra fejlesztése, valamint a természetvédelem és a marketing összehangolása.
A ceremónián Sopronból Vadon László, a Soproni-hegység Natúrpark elnöke, dr. Hargitai László, Harka alpolgármestere, dr. Gimesi Szabolcs és dr. Lakatos Ferenc natúrpark egyesületi tagok vettek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gízai piramisokhoz költöztetik II. Ramszesz szobrát

A csütörtökről péntekre virradó éjszaka költöztetik át II. Ramszesz egyiptomi fáraó 11 méter magas… Tovább olvasom