Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Megalakultak a megyei egészségügyi irányító bizottságok

Feladatuk, hogy áttekintsék az adott megye, térség egészségügyi ellátásának struktúráját, a kapacitásokat és megtalálják a lehető legoptimálisabb működési kereteit.
Valamennyi megyében megalakultak az egészségügyi irányító bizottságok - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) hétfőn az MTI-vel.

A fővárosban és Pest megyében három bizottság alakulásáról döntöttek.

Az OEP emlékeztet arra, hogy a bizottságok érdemi munkájukat május 18-tól folytatják, javaslatot tesznek a megyei és fővárosi fekvőbeteg-szakellátási és az integrált járóbeteg-szakellátási kapacitások és ellátási területek következő finanszírozási évben tervezett módosítására.

Január közepén közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága, hogy megkezdik munkájukat a megyei egészségügyi egyeztető bizottságok annak érdekében, hogy áttekintsék az adott megye, térség egészségügyi ellátásának struktúráját, a kapacitásokat és megtalálják a lehető legoptimálisabb működési kereteit.

Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárságának kabinetfőnöke múlt héten egy konferencián tartott előadásában azt mondta, hogy a megyei egyeztető bizottságok munkája nem ért véget februárban, feladatuk "kettéválik". A következőkben az OEP az intézményekkel együtt meghatározza a kapacitást és a finanszírozást, a másik "ágon" pedig a intézmények gazdálkodását vizsgálják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozik a Magyar Nemzet sportrovata

Az ötfős csapat júniustól a Napi Gazdasághoz igazol, sajtóértesülések szerint mindannyian egyéni… Tovább olvasom