Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megalakult a Sopron régió logisztikai klaszter

Tizenhat taggal megalakult a Sopron Régió Logisztikai Klaszter. A klaszter a régió logisztikai tevékenységének, az ellátási lánc folyamatainak összerendezése végett jött létre.
A kis- és középvállalkozások pénztőke-, humántőke- és kapcsolatitőke-hiány miatt nem tudnak kilépni a globalizált piacra, nem tudnak a helyi piacokon megjelenő multinacionális cégekkel versengeni – hangzott el Kiss Ferenctől, a Soproni Ipari Zóna Szolgáltató Kft. ügyvezetőjétől a Sopron Régió Logisztikai Klaszter alakuló ülésén. – Ezért keresik a kitörési utat, mely közül az egyik a klaszterekbe való tömörülés. A Sopron Régió Logisztikai Klaszter a régió logisztikai tevékenységének, az ellátási lánc folyamatainak összerendezésére jött létre. A klaszter tagjai közös marketingen keresztül vásárolnak, illetve értékesítenek, közös kutatás-fejlesztési tevékenységből eredően hozzájuthatnak olyan fejlesztésekhez, amelyekre egyedül nem lennének képesek.
Sopronban 1993 óta országosan nevesített logisztikai központ üzemel, körülötte helyezkednek el az ipari üzemek, szolgáltatók. A logisztikai központ biztosítja a közút-vasút átjárhatóságát – olyan logisztikai szolgáltatások sokaságát nyújtja a termelővállalatok részére, melyeket sokkal olcsóbban tudnak igénybe venni, mintha azt saját maguk oldanák meg.
– A klaszter megalakulásával még nem fejeződött be a munka, az csak most kezdődik el igazán – tette hozzá az ügyvezető. A klaszternek fejlődnie, bővülnie kell, hogy gazdaságfejlesztő szolgáltatóhálózattá váljon.
A Sopronban megalakult klaszter tizenhat alapító tagja mintegy 80 milliárd éves költségvetéssel bír és 17.500–18.000 alkalmazott foglalkoztatását végzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Higuain: real

labdarúgás

Madridi információ szerint a Real Madrid 13 millió euróért leigazolta… Tovább olvasom