Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Megalakult a képviselő-testület

A csornai képviselő-testület alakuló ülésén Gyopáros Alpár személyében egy főállású alpolgármestert választottak. Megállapították a polgármester és alpolgármester illetményét, valamint a képviselői tiszteletdíjak összegét.
Megtartotta alakuló ülését a csornai önkormányzat október elsején megválasztott képviselő-testülete.
Kovács János korelnök köszöntője után Borsodi András, a helyi választási bizottság elnöke tartott tájékoztatót az önkormányzati választás végleges eredményéről. Egyebek mellett elmondta, hogy 8776 választópolgár közül 5856 élt szavazati jogával, ez 66,73 százaléknak felel meg. A tíz egyéni képviselői helyre 48-an pályáztak. A továbbiakban a választási bizottság elnöke körzetenként a ismertette a szavazás eredményét. Jelezte, hogy a tíz megválasztott képviselő mellett heten – hárman az MSZP, egy az SZDSZ, ketten a Szülőföldünkért Egyesület, egy a Nyugdíjasok Liberálisok Vidékért Egyesülete színében – a kompenzációs listáról jutottak be a testületbe. A képviselők a megbízólevél átvétele után letették az esküt. Ezt követően a polgármester-választás eredményét ismertette Borsodi András. Bejelentette, hogy Turi Györgyre a választók 67,14 szazaléka adta voksát ez 3907 szavazatot jelent. Az új polgármester átvette megbízólevelét, letette az esküt és ismertette programját. Többek között kijelentette, hogy a rendteremtés korszaka következik. Úgy vélte, a bizalmat nem szabad eljátszani. Mint fogalmazott, sem a győzelmi mámor, sem a hatalmi gőg nem befolyásolja a városvezetői tevékenységét. Szólt arról is, hogy az önkormányzat komoly költségvetési hiánnyal küzd. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a város fejlődésében tapasztalható lemaradás behozható.
A továbbiakban a a polgármester illetményét bruttó 489 ezer 500 forintban – ez azonos az előző polgármester illetményének összegével – költségátalányát havi bruttó 122 ezer 400 forintban állapították meg. (A csornai képviselő-testület a korábbival ellentétben tizenhét tagú lesz, mivel Turi Györgyöt képviselőnek is megválasztották.)
Ezt követően a testület módosította a szervezeti és működési szabályzatát, s megválasztotta a jogi és ügyrendi bizottságot, melynek elnöke dr. Bóna Norbert, tagjai Balogh János és Háncs Károly. Ezután főállású alpolgármesternek Gyopáros Alpárt választották meg titkos szavazással, egyhangúlag. Illetménye bruttó 320 ezer forint, költségátalánya havi bruttó 48 ezer forint. Döntöttek a képviselői tiszteletdíjakról is. Ezek összege 73 ezer 600 forint, bizottsági tagsággal együtt pedig 106 ezer 720 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri álom, győri valóság

A Kisalföld október 11-i száma közölt interjút Révi Zsolt főépítésszel „Győri… Tovább olvasom