Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Még Sopronban van a tartálykocsi

Egyelőre a soproni keleti rendezőben, biztonságos vágányra félretolva várakozik az a tartálykocsi, amelyből az elmúlt szombaton folyt ki csekély mennyiségű etil-akrilát. Információnk szerint a szállíttató cég elismerte felelősségét.
Németországból már úton vannak Sopronba az etil-akrilátot útnak indító cég szakemberei. Információink szerint a vállalkozás elismerte felelősségét.
Edlinger János, a GySEV Zrt. pályavasúti igazgatója lapunknak elmondta, a tartálykocsi jelenleg egy biztonságos, a vegyi balesetekre kialakított vágányon várakozik.
– A tartályból csekély mennyiségű etil-akrilát folyt ki, de az mégsem folytathatja az útját – tudtuk meg az igazgatótól. – Vasúttársaságunk addig nem továbbítja a kocsit, amíg a biztonságos szállítás feltételei nincsenek biztosítva. Az átszivattyúzás is elkerülhetetlen, mivel a kocsiban a maximálisnál több folyékony anyag van. Ez pedig útközben tűzveszélyt jelentene. Az üres tartálykocsi még nem érkezett meg, várhatóan a hét végére sikerül egy ilyen kocsit beszerezni.
Mint arról a hétfői lapszámunkban Vegyi anyag szivárgott a tartályból címmel beszámoltunk, kisebb vegyi baleset történt a soproni keleti rendezőben. A pályaudvaron dolgozók közül öten rosszul lettek, de őket a megfigyelés után, még aznap este kiengedték a kórházból. A baleset körülményeinek tisztázására megkezdett vizsgálat eddigi megállapításai szerint a tartálykocsiba Németországban az előírtnál több etil-akrilátot töltöttek. Így az irritatív és tűzveszélyes anyag a túlfolyó szelepen keresztül szivárgott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécs után Sopronban játszik a Fradi

Az NB III-ban szereplő és jelenleg a 4. helyen álló SVSE-GYSEV vendégeként jövő csütörtökön –… Tovább olvasom