Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Még nem költözhet

a harkai rendelő

Megérkezett a harkai gyermekorvosi rendelő átköltöztetéséhez szükséges használatbavételi engedély. Költözni mégsem lehet, mivel egy külföldi ügyfél máig nem vette át az erről szóló határozatot.
Ahogy arról már korábban beszámoltunk (Engedély nélkül a rendelő, Kisalföld 2006. január 9.), Harkán mintegy hatvanmillió forintból épült fel az önkormányzati egészségház. A műszaki átadás tavaly megtörtént, de a használatbavételi engedély csak nemrég érkezett meg.
– Az engedélyt a kapuvári polgármesteri hivatal adta ki – mondta dr. Ballai Hajnalka, a falu jegyzője. – Még ennek jogerőre emelkedését kell megvárni. Ezután költözhet a rendelő. A bútorok és apróbb dolgok átszállítása egy-két napot vesz igénybe. Ezt követően az ÁNTSZ helyszíni szemlét tart, és ha mindent megfelelőnek talál, telephely-áthelyezési határozatot ad ki.
– Szerettem volna, ha nem húzódik el ennyire a költözés – mondta Rombai László, Harka polgármestere. – Az önkormányzati egészségházban, amint jogerőre emelkedik az engedély, nemcsak a gyermekorvosi rendelő, hanem a védőnői és a gyermekvédelmi szolgálat is új otthonra talál majd.
A kapuvári polgármesteri hivatalban megtudtuk, az engedély jogerőssé válását késlelteti egy külföldi ügyfél, aki máig nem vette át a használtabavételi engedélyről szóló határozatot. Neki a kézhezvételtől számítva 15 napig van joga fellebbezni, így a rendelő még minimum ennyi ideig nem költözhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kővel hajították be Tőkés László ablakát

Tenyér nagyságú betondarabbal betörték Tőkés László királyhágómelléki református püspök… Tovább olvasom