Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Még mindig sokan nem kapnak diplomát a nyelvvizsga hiánya miatt

A hiányzó nyelvvizsga miatt a végzett hallgatók harmada-negyede nem kapja meg diplomáját, de van, ahol ez az arány meghaladja a 60 százalékot is - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

 A lap szerint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a diplomák öt, a Szolnoki Főiskolán több mint 60 százalékát kellett visszatartani.

Beszámolnak a nyelvvizsgához segítő diplomamentő programról is, amelyen csaknem kilencezer fiatal vesz részt, és az eddig vizsgázók kilencven százalékban sikerrel jártak.

A Népszava arra hívja fel a figyelmet, hogy több százezer forintot is visszakérhet az állam azoktól a hallgatóktól, akik 2012 őszén kezdték meg tanulmányaikat és nem szerezték meg diplomájukat a képzési idő másfélszerese - két éves képzés esetén három év - alatt. Hozzáteszik, hogy lehetőség van kitolni az augusztus 31-én lejáró határidőt, valamint mentességet kérni a visszafizetés alól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havi ötvenezer forintból élnek a magyar egyetemisták

A megkérdezettek hatvan százaléka mondta, hogy a pénze okos beosztásával jól kijön, egynegyedük azt állította, hogy anyagi gondok nélkül él. Tovább olvasom