Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Még mindig keresik az M5-ös melletti gazdáját

Vélhetően az M5-ös autópálya építkezésével kapcsolatos törmelékek illegális lerakóhelyére derült fény két, az autópályához közel lévő homokbányában. A szemét gazdáját még mindig keresik.
Több mint tízezer tonna hulladék keresi gazdáját, amely Röszke és Mórhalom között két homokbányában hever. Az M5-ös autópálya röszkei szakaszának átadása előtti napon Balogh László országgyűlési képviselő hozta nyilvánosságra, hogy pár száz méterre az új sztrádától illegálisan helyeztek el, zömében építési törmeléket. A képviselő ezt bejelentette az Alsó-Tiszavidéki Természetvédelmi- és Környezetvédelmi Felügyelőségnek is.

Kardos Sándor, a hatóság igazgatója:
- A hulladék gazdája az, akinél keletkezik. Ez nem mindig teljesen tiszta és egyértelmű, de bionyos, hogy felügyelőségünk nem adott engedélyt lerakásra. Ilyenkor az államigazgatási eljárás szabályai szerint először a terület tulajdonosát keressük meg, hogy nyilatkozzon. Ez megtörtént, elemi érdeke a tulajdonosnak, a telek tulajdonosának nyilatkozni minden olyan információról, ami őt mentesíti a hulladékkal kapcsolatos felelősség alól. Ez nyilván lehet valamilyen szerződés, hogy ő beengedte a területére, vagy bármilyen olyan információ, aminek alapján a felügyelőség tovább tud lépni az eredeti hulladéktulajdonos megtalálása felé. Majd az államigazgatási eljárás során kiderül, hogy pontosan mi is történt, a terület tulajdonosa, a bánya üzemeltetője, vagy aközött, aki ezt ide beszállította. Valaki, tekintettel arra, hogy engedély nélküli a hulladéknak ez a lerakása, komoly bírságolási eljárásnak néz elébe.

A homokbánya tulajdonosai állítják, nem tudtak a hulladék lerakásáról, a szemét gazdáját tovább keresik.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zorán: Zene nélkül nem érdemes élni

A napokban vette át a Kossuth-díjat, tagja a Szeretem Magyarországot klubnak, új lemezt készít, s a… Tovább olvasom