Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Még lehet lakást találni Győrben

Még nem késett el az a diák, aki most szeretne albérletet találni Győrben, lehetőleg közel az egyetemhez. Azok vannak könnyebb helyzetben, akik egy-egy szobát szeretnének kivenni, bár a társbérletnek is vannak buktatói.
Az utóbbi években bővültek a főiskolai-egyetemi kollégiumi helyek Győrben, de még mindig sokan albérletben kezdik az új tanévet. Vannak, akik már júliusban, a felvételi ponthatárok megjelenése után lakáskeresésbe fogtak, de azok sincsenek elkésve, akik csak most kezdik az „albérletvadászatot”. Csak a Bazár hirdetési újság egyik számában tizenegy albérletet kínáló apróhirdetést találtunk „egyetemhez közeli” megjelöléssel.

Már júliusban kivette

A veszprémi Pataricza György, aki – bár csak néhány napja költözött be – már júliusban kivette 53 négyzetméteres révfalui albérletét, be tud számolni albérlet-keresési tapasztalatairól.

A minőséggel volt gond

– Mivel tudtam, hogy lakótársat kell keresnem, a legnagyobb gond az volt, hogy a legtöbb kínált lakás amerikai konyhás volt, és nem volt benne két különálló szoba. Volt, amit ugyan így hirdettek, de aztán kiderült, hogy az egyik „szoba” egy függönnyel leválasztott hálófülkét takar. Több helyen a minőséggel volt gond, sokan ugyanis azt hiszik, hogy a diákoknak minden jó... – mondja a másodéves jogászhallgató. P egyébként 65 ezer forintot plusz rezsit fizet havonta a lakásért, ami tökéletesen megfelel a győri átlagnak. Egy viszonylag új építésű, 2–5 éves társasházban körülbelül 50 ezer forintért kaphatunk egy másfél-két szobás, 50 négyzetméteres, egyedi gázfűtéses albérletet – rezsi nél-

kül –, Győr frekventált részein, mint a belváros vagy az egyetemhez legközelebb fekvő, egyébként is a város egyik legdrágább kerületének számító Révfalu, ehhez még tízezret nyugodtan hozzáadhatunk. A garzonok ennél – természetesen „méretarányosan” – drágábbak: Marcalvárosban 35 ezer, a belvárosban akár 50 ezer forintot is elkérnek értük. Spórolni azzal (is) lehet, ha lakótelepre megyünk albérletbe, egy 1+2 félszobás panellakás már negyvenezer forintért kivehető, ebben akár négyen is elférnek – igaz, a nappali „kiiktatásával”. Aki csak társbérletet keres, 15–17 ezer forintért vehet ki szobát, viszont számolnia kell a (sokszor kényszerű) társbérlet buktatóival.

Lakótárskeresés

– Az előző albérletemből azért kellett elköltöznöm, mert a lakótársam hirtelen összeköltözött a barátnőjével, így most inkább én akartam „nyeregben lenni” – mondja Pataricza György.

– Amint júliusban megtaláltam ezt a lakást, feladtam egy hirdetést, de csak most sikerült albérlőtársat találnom. Kezdetben például szinte csak lányok telefonáltak, akik nem akartak egy fiúval együtt lakni, mások pedig nem tudták volna kifizetni a fele bérleti díjat. A lakótársam szimpatikus, szintén a jogra jár, úgyhogy remélem, ez már a végleges felállás.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom