Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Még egyeztetnek a Bánk bán premierjének időpontjáról

Hivatalosan nem volt szeptember 19-re tervezett mozis bemutató a Bánk bán operafilmből, ezért az nem is csúszhat a tervezetthez képest – jelezte Ádám Bernadett, a film forgalmazásáról tárgyaló InterCom sajtófőnöke.
A filmforgalmazó cég sajtófőnökét az operafilmmel kapcsolatban a napilapokban aznap megjelent írásokkal összefüggésben kérdezte meg az MTI.

A megjelent hírek szerint csúszik a több mint 760 millió forintos állami támogatással készült és szeptemberre tervezett operafilm-bemutató.

Ádám Bernadett nyilatkozatában hangsúlyozta: a film forgalmazásáról tárgyaló InterCom eddig hivatalosan nem jelölt meg időpontot a mozi premierjére vonatkozóan.

Elmondta: a filmforgalmazó cég még egyeztet a film tulajdonjogaival rendelkező Ezüsthajó Kft-vel.

A két fél között már létrejött szerződés a forgalmazásról, ám a bemutató időpontja még nincs kitűzve – ismertette.

A sajtófőnök megjegyezte azt is, hogy egy produkció moziba juttatásának több előfeltétele is van. Ezek közé tartozik többi között az is, hogy legyártassák a "tekercseket"; az InterCom 13 kópiával szeretné bevinni a hazai mozikba a filmet – fűzte hozzá.

Kitért arra is: a kópiák legyártása előtt a beharangozó előzeteseket is el kell készíteni, hogy a mozikban, televíziókban hírt adjanak a produkcióról.

Mindezeket a tervezett bemutató előtt legalább 6 héttel már játszani kell a reklámokban, s erre – az egyeztetések jelenlegi állása szerint – már nem lenne mód szeptemberben – derült ki szavaiból.

Ádám Bernadett a bemutató lehetséges időpontjával kapcsolatban megjegyezte: ebben az évben biztosan megtartják, elképzelhető, hogy decemberben.

(MTI)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pető Zoltán – orvos

Tovább olvasom