Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Még egy kis pánik (Analyze that)

Paul Vitti, a maffiafőnök meggyógyult, ettől viszont dr. Sobel, a pszichológusa érzi magát szorongatva... A Csak egy kis pánik, Robert DeNiro első vígjátéki szerepe elsöprő siker volt az egész világon. Semmi kétség, a másik is az lesz!
rendező: Harold Ramis
forgatókönyvíró: Harold Ramis, Peter Steinfeld, Peter Tolan, Kenneth Lonergan
zeneszerző:
David Holmes
operatőr: Ellen Kuras
jelmeztervező: Aude Bronson-Howard
producer: Robert De Niro, Paula Weinstein
látványtervező: Wynn Thomas
vágó: Andrew Mondshein

szereplő(k):
Robert De Niro (Paul Vitti)
Billy Crystal (Dr. Ben Sobel)
Lisa Kudrow (Laura Sobel)
Joe Viterelli (Jelly)
Cathy Moriarty

A film sztorija

A maffia egyik legfélelmetesebb főnöke mostanában csak fel-alá sétálgat, mosolyog és régi musicalrészleteket énekelget. A fegyőrök nem tudják mire vélni a változást - merthogy Paul Vitti (Robert DeNiro) börtönben van: ha viszont kiderül, hogy belebolondult a magánzárkába, kiereszthetik. Persze azzal a feltétellel, hogy egykori pszichológusa, Ben Sobel (Billy Crystal) felügyeli gyógyulását és a civil társadalomba való belilleszkedését.

Ben természetesen hallani sem akar a feladatról. Egyrészt maga is lelki beteg. Másrészt fél a feleségétől (Lisa Kudrow), aki sosem szerette a maffiózókat a ház körül. Harmadrészt nem hisz a megőrülés-mesében, és képtelenségnek tartja, hogy Vittit rá lehessen venni bármilyen
munkára, amihez nincs szükség revolverre, verőlegényekre vagy kasszafúróra.

Vitti azonban mégis beállít, és miközben folytatja a régi életét, úgy tesz, mintha kezdene helyette egy másikat. Ha egykori tettestársai nem jönnének olyan gyakran látogatóba, el is hihetnénk, hogy egy tévétársaságnál lett a maffiás filmek tanácsadója... www.port.hu

Kritikák

Port.hu

"Ezerszer láttuk már, tudjuk, milyen kvalitásai vannak, legendák szólnak szerepépítő fanatizmusáról, de láttuk már elképzelhetetlenül gyengének is, betéve ismerjük pofavágásait, és egyéb jellegzetes manírját. Mégis, akárhányszor feltűnik a vásznon, legyen a kamera előterében, vagy üljön le egy székre a háttérben, magára vonja a figyelmet. Robert De Niro tudja azt, amit csak a legnagyobbak, hiszen ő is közéjük tartozik: az égadta világon semmit sem kell csinálnia, ő úgy is főszereplő. Ez a semmittevés azonban elképzelhetetlenül intenzív jelenlét."
A teljes cikk

MoziNet.hu

"Az alkotók az együttélés és alkalmazkodás okozta humorfelületeken operálnak - kisebb-nagyobb sikerrel. Mert azért az mégiscsak nehezen hihető, hogy egy agyafúrt és félelmetes, egyúttal tiszteletet parancsoló maffiavezérnek kelljen lennie az ügyeletes tahónak, aki meztelenül lófrál egy idegen család házában, egy zsúfolt parti közepén, ráadásul gond nélkül dönget órákon keresztül (Amerikában egy 50 feletti vezető beosztású, stressztől fűtött férfi esetében ez több, mint bravúr)."
A teljes cikk 

New York Daily News

"Minden helyzetkomikumokra épülő filmben, így itt is, a frisseséget a forgatókönyv tudja megadni, és azt gondolom, hogy a poénok jobban ülnek most, mint a Csak egy kis pánikban, a színészek is összeszokottabbak. Azt viszont nem tudom, hogy De Niro elpuhult-e, vagy csak az élét vesztette el, de úgy tűnik, hajlandó kifigurázni önmagát."
A teljes cikk


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos oldala
A film magyar nyelvű oldala
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma nyílik a 10. Nemzetközi Könyvfesztivál

Rekordok rendezvénye lesz a 10. Nemzetközi Könyvfesztivál. A Budapest Kongresszusi Központban három… Tovább olvasom