Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Még a szünidő előtt kijavítják a hibákat, s rendbe teszik a környezetüket is Felmérték a játszóterek állapotát

Sopron Horváth Ferenc A szünidő kezdetére kijavítják a játszóterek hibáit, rendbe teszik környezetüket, éppúgy, mint a közösségi sportpályákét. Így döntött a játszótérkommandó a tegnapi helyszíni bejárást követően.
A zöldkommandót követően tegnap újabb alakult Sopronban. Ezúttal a játszóterek és a sportpályák (grundok) állapotát mérték fel Simon István alpolgármester és a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, dr. Komornoki László vezetésével a városüzemeltetési szakemberek. A bejárás résztvevői a helyszíneken szereztek közvetlen tapasztalatokat arról, hogy milyen teendők várnak rájuk a szünidő kezdetéig annak érdekében, hogy a nyári hónapokban a gyerekek biztonságos körülmények között játszhassanak, sportolhassanak.
– Az állapotfelmérést követően a szünidő kezdetéig kell elvégeznie a holding városüzemeltetési divíziójának a munkálatokat – mondta Simon István alpolgármester. – A szükséges források rendelkezésünkre állnak. Fontosnak tartjuk, hogy a játszóterek mellett vagy környékén lévő sportpályák, sporteszközök is rendben legyenek a szünidőre, és ha szükséges, megnyitjuk a

fiatalok előtt a „zárt” sporttelepeket is, így például az iskolák sportpályáit – tette hozzá Simon István.
A városban harminc játszótér van az önkormányzat kezelésében. Ezek fele már megfelel az uniós szabványoknak, a többit folyamatosan újítják fel. A bejárás során kiderült, az Erzsébet-kertben kisebb munkálatokra van szükség, hogy még szebb legyen. Készül a város új turisztikai koncepciója, ennek részeként információs táblákat helyeznek ki, hogy például a Lövérekben könnyebben megtalálhatóak legyenek a fontos kiránduló célpontok.
Várják

a telefonokat
A polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportvezetője, Kuti Krisztán a 99/515-228-as telefonszámon várja a játszóterekkel, sportpályákkal kapcsolatos lakossági észrevételeket, bejelentéseket, amelyekre azonnal reagálnak a szakemberek.
Munkában a játszótérkommandó: Horváthné Seregély Jolán irodavezető, Kelemen Imre tanácsos, Simon István alpolgármester, Horváth Antal parkfenntartási részlegvezető, dr. Komornoki László vezérigazgató és Kuti Krisztián városüzemeltetési csoportvezető.
Fotó: H. F.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagykárjelzések a gyümölcsösökből

Növényvédelem - „Az elmúlt héten sok kistermelő keresett meg bennünket igazgatóságunkon. A… Tovább olvasom