Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Mediawave nyáron is

Kertmozi várja a filmbarátokat a győri Rómer-házban, többek között a Mediawave filmjeivel.

Pár napja hangulatos kertmozi várja a filmbarátokat a győri Rómer-házban, a Mediawave stábja pedig határon innen és túl „pergeti" a fényírófesztivál legnépszerűbb alkotásait.

Régen a nyári langymelegben könnyed szórakozásnak számított a kertmozi. Hartyándi Jenő, a Mediawave nemzetközi fényírófesztivál művészeti igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a győri Rómer-házban ezt a hajdani – a jelenkor igényeihez igazított – hagyományt élesztették újra. A Teleki utcai épület belső udvarában ugyanis naponta kínálnak hangulatos körülmények között „finom filmet, muzsikát és kávét" , illetve ingyenes internetszolgáltatást.

Hartyándi Jenő szavaiból kiderült az is, hogy nemcsak a „Rómer", hanem a Mediawave munkatársai sem pihennek. Nyáron több fesztiválra hívták meg a csapatot. Így a győri stáb jelenleg éppen Róma mellett tart filmbemutatókat, utána Velencében, a franciaországi Château-ban, majd a cseh Uherské Hradiste, a szibériai Altáj és a novoszibirszki nemzetközi filmes ünnepeken vesznek részt. A külföldiek mellett a magyar közönségnek sem kell Mediawave-hiányban szenvednie, hiszen többek között Fertőrákoson, Székesfehérvárott és a budapesti „Sziget 2005 Fesztivál"-on szerepelnek filmmel és zenével.

A fesztiváligazgató elmondta, hogy idén is megrendezik a hagyományos Mediawave-alkotótáborokat. A ravazdi „zöldben" filmeseknek, fotósoknak, kézműveseknek és az underground zenei műhely résztvevőinek is akad bőven munka és tanulnivaló. No és szórakozás is, hiszen „Woodstok az almáskertben" címmel augusztus első hetében tartják az Őrhegy Fesztivált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovákiai királynő: Csaplár Erika

Egy autót és egy televíziót is nyert a Szépség Határok Nélkül szlovákiai szupergyőztese. Tovább olvasom