Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Mediawave-programok kérdőjelekkel?

A Mediawave a Tibet határán élő, kis hegyi népek zenészeinek, muzsikusainak bemutatását tervezi.
Szlogenjük szerint a Mediawave „a jelen és a jövő hagyományainak fesztiválja". Ezt tizenöt éve igazolják a programok. Nem lesz ez másként idén sem, tudtuk meg Hartyándi Jenő fesztiváligazgatótól.

– A Tibet határán élő, kis hegyi népek zenészeinek, muzsikusainak bemutatását tervezzük. A rendkívül izgalmas és kuriózumszámba menő győri fellépésüknek mostanra „csak" pénzügyi akadálya van – három és fél millió forint kellene –, mivel a meglehetősen bonyolult idegenrendészeti részét már teljességgel előkészítettük – nyilatkozta érdeklődésünkre Hartyándi Jenő.

Hozzátette, hogy autentikus berber és kurd muzsikusokat is várnak, sőt, az idei fesztiválon a belorusz, az ukrán, a szlovák, a román és a szerb zene értékeit is szeretnék bemutatni. A Magyarországon teljesen ismeretlen produkciók mindegyike a népzenei hagyomány továbbélését szolgálja.

A filmes kínálatról a művészeti igazgató elmondta: az eddig megszokott, hagyományos vetítéseket idén sajátos filmbemutatókkal, illetve szakmai műhellyel is bővítik, amelyben tizennégy ország filmesei vesznek részt.
– A Mediawave szervezőgárdája a kezdeti amatőr állapotból másfél évtized alatt profi csapattá fejlődött. Viszonylag jó felszereltségű győri irodánkban két fő- és hét mellékállású munkatársunk egész évben a fesztivál előkészítésén, levezetésén, elszámolásán dolgozik.

Ez a háttér adja – a zavaros magyar támogatási viszonyok közepette is – programjaink biztonságát. Megjegyzem: az viszont komoly presztízsvesztést jelent, ha a finanszírozási bizonytalanságok, a késői döntésmechanizmusok miatt szerződéseket kell lemondanunk. A helyzetünket jól érzékelteti, hogy jelenleg a fesztivál előkészítését segítő tízmillió forint áll csak rendelkezésünkre. A programokra a pályázatokat februárban, márciusban lehet beadni, döntést jó esetben márciusra, áprilisra várhatunk. A Mediawave április végén kezdődik...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő forgalom a szállodákban

Egyre több magyar kel útra, hogy hétvégéjét valamilyen szálláshelyen töltse. A belföldi turizmus… Tovább olvasom