Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Médiatanács: 218 millió forintnyi támogatás hírműsorokra

Összesen 218 millói forintnyi támogatást kapnak a helyi és körzeti televíziók és rádiók hír- és magazinműsorok gyártásához.
Összesen 218 millói forintnyi támogatást kapnak a helyi és körzeti televíziók és rádiók hír- és magazinműsorok gyártásához. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának eheti döntéséről pénteken tájékoztatta az MTI-t NMHH Szóvivői irodája.

Közleményük szerint a pályázati összegek odaítélésével a médiatanács célja a közönség sokszínű tájékozódásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása.

A 2011 elején meghirdetett eljárásban három fordulóban lehetett pályázatot beadni, a médiatanács ezúttal a tavalyi harmadik forduló eredményeiről döntött. A testület hatvannégy pályázó műsorainak készítését támogatta összesen mintegy 218 millió forinttal.

A rádiós pályázatokra tavaly összesen közel 270 millió forintnyi támogatást nyertek el a szolgáltatók. A televíziók állandó műsorainak készítői a tavalyi pályázatokon mintegy 377 millió forinton osztozhattak.

Ezzel a csaknem 650 milliós támogatással tavaly több mint 50 százalékkal több pénz jutott a 2010-es évhez képest a helyi és körzeti médiaszolgáltatók műsorkészítési költségeire - olvasható a közleményben.

A közéleti műsorok támogatását célzó pályázatokat a médiatanács idén is szeretné meghirdetni negyedéves időszakonként, hogy ezzel állandó forrást biztosítson a helyi és körzeti rádiók és televíziók számára.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a pályázati forduló eredményeit honlapján is közzéteszi.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

66 év után vége: a Malév története képekben és az utolsó elköszönés

A második világháborút követően 1946. március 29-én alakult meg a Malév elődje, a Magyar-Szovjet… Tovább olvasom