Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Médiacsomag - Alkotmánybírósághoz fordul az LMP

Az Alkotmánybírósághoz fordul a köztársasági elnök által aláírt médiacsomag ügyében az LMP - közölte a párt frakcióvezető-helyettese kedden.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy véleményük szerint a csomag sérti többi között az alkotmány 61., a sajtó- és véleményszabadságról szó paragrafusát. Más, az alkotmányt sértő pontokat is találtak a csomagban - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a parlamenti szavazáskor pártja 21 módosító indítványt nyújtott be, amelyekkel az alkotmányossági problémákat akarták orvosolni, de a Ház ezek közül egyet sem fogadott el.

A médiát és hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló jogszabály, amely szerint új struktúrában működnek majd a közmédiumok, kedden jelent meg a Magyar Közlönyben, miután Schmitt Pál köztársasági elnök aláírta a törvénycsomagot.

Az Országgyűlés július 22-én fogadta el a médiát és hírközlést szabályozó egyes törvények módosítását.

A törvény értelmében jelenlegi formájában megszűnik a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) és az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), összevonásukkal létrejön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A hatóság autonóm államigazgatási szerv, amely a frekvenciagazdálkodás és a hírközlés területén részt vesz a kormány politikájának végrehajtásában.

Olvasóink írták

 • 3. AntiFricc 2010. augusztus 12. 21:26
  „Köcsögpártnak kuss!”
 • 2. gjozsi88 2010. augusztus 12. 17:10
  „janika!
  Ha a hatalom mindig cenzurázptt volna, akkor mit tudhatnánk a jobboldali sajtóból, amikor miniszterelnököket hoztak hírbe?”
 • 1. janika 2010. augusztus 11. 08:04
  „"sérti többi között az alkotmány 61., a sajtó- és véleményszabadságról szó paragrafusát." A hatalom mindig is cenzúrált! Az LMP, ha hatalomre kerűlne ép így csinálná! Persze a maygarországi szénbányákat Ők sem nyitnák meg, pedig volna sok bukott politikusik a szenet kitermelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyilkoltak egy idős csongrádi asszonyt

Emberölés áldozata lett az az idős csongrádi asszony, akinek a holttestét kedden reggel találták meg… Tovább olvasom